Antena 3 CNN Actualitate Băutura care îmbunătățește vederea, reduce inflamația și ameliorează durerea

Băutura care îmbunătățește vederea, reduce inflamația și ameliorează durerea

Vorbim despre unul dintre cele populare condimente găsite în bucătăriile gospodinelor care oferă multiple beneficii pentru sănătate şi unul dintre cele mai sănătoase fructe. Combinate, ele creează un adevărat elixir pentru organism. Iată despre ce este vorba.

Băutura care îmbunătățește vederea, reduce inflamația și ameliorează durerea
Sursa foto: Pexels.com
de Claudia Popovici    |    24 Sep 2022   •   07:00

Cunoscută și sub numele de dafin, frunza de dafin este un condiment folosit în mod obișnuit pentru a da gust supelor și preparatelor din carne datorită aromei sale ușoare, pe bază de plante.

Dar știați că alături de măr, ceaiul de dafin aduce şi alte beneficii pentru sănătate?

Mai exact, frunzele de dafin sunt o sursă excelentă de antioxidanți, vitamina A, C, fier, potasiu, calciu și magneziu și tocmai de aceea fac minuni pentru sistemul gastrointestinal.

În plus, funcționează ca un antioxidant, antidiabetic, diuretic și stimulator al apetitului.

Iată 8 motive pentru care trebuie să incluzi ceaiul de dafin şi măr în dieta ta zilnică. 

1. Un studiu publicat în Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition a arătat că frunzele de dafin îmbunătățesc profilul glucozei și lipidelor în cazul diabetului de tip 2.

Prin urmare, ceaiul din frunze de dafin este foarte eficient în tratarea diabetului de tip 2 și îmbunătățește sensibilitatea la insulină.

2. Frunzele de dafin sunt, de asemenea, cunoscute că îmbunătățesc digestia prin stimularea tractului gastrointestinal și prin promovarea urinarii.

3. De asemenea, este foarte eficient pentru a preveni constipația.

4. Ceaiul din frunze de dafin este bun pentru inima ta. Acest lucru se datorează combinației sale puternice de potasiu, antioxidanți și fier. Acești nutrienți ajută la ritmul cardiac, precum și la scăderea tensiunii arteriale.

5. Fiind şi o sursă de vitamina C, ceaiul de dafin este excelent și pentru sistemul imunitar și are proprietăți antibacteriene, care țin la distanță infecția.

6. Frunzele de dafin includ și bunătatea scorțișoarei, care stimulează metabolismul și ajută la pierderea în greutate.

7. Ceaiul din frunze de dafin poate, de asemenea, să scadă nivelul de stres. În plus, proprietățile sale antiinflamatorii vă protejează organismul de inflamație.

8. În combinație cu un măr, ceaiul de dafin îmbunătățește vederea, reduce inflamația și ameliorează durerea. 

Mărul conține antioxidanți cu efect antiinflamator și acest ceai este, de asemenea, bogat în vitamina C, deci este excelent și pentru gripă și răceli.

Datorită fibrei pectine solubile, care se găsește în piele, reduce foarte eficient colesterolul rău, notează healthshots.com

Cum se prepară băutura care îmbunătățește vederea, reduce inflamația și ameliorează durerea 

Ingrediente: 

  • 3 foi de dafin
  • un măr
  • scorțișoară 
  • 250 ml de apă
  • lămâie și miere (opțional)

Mod de preparare: 
Pasul 1: Punem apa la fiert

Pasul 2. Spălați frunzele  de dafin pe care le adaugăm în apa clocotită

Pasul 3: Adăugați frunze de dafin și scorțișoară pudră și lăsați să fiarbă timp de 10 minute.

Pasul 4: Opriți focul și strecurați ceaiul într-o ceașcă. Acum, adăugați orice îndulcitor dorit (miere) sau suc de lămâie, după gustul dvs.

Se bea cald dimineața pe stomacul gol sau seara înainte de culcare. Cura se ţine maxim două săptămâni, după care trebuie luată o pauză. Ceaiul se consumă întotdeauna proaspăt imediat după preparare. 

×
Subiecte în articol: bautura vedere reduce inflamaţia durere
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close