Antena 3 CNN Actualitate Un bebeluş de numai patru luni din Sibiu a murit infectat cu coronavirus

Un bebeluş de numai patru luni din Sibiu a murit infectat cu coronavirus

Un bebeluş de numai patru luni a murit infectat cu coronavirus, anunţă, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

Un bebeluş de numai patru luni din Sibiu a murit infectat cu coronavirus
Sursa foto: Pixabay
de Milena Niță    |    28 Oct 2020   •   13:19

Bebeluşul de patru luni bolnav de COVID-19 este din Sibiu şi era internat la un spital tot de acolo. Copilul mort de COVID-19 suferea şi de alte afecţiuni.

"Copilul a fost internat la noi în spital în data de 20 octombrie. Avea multiple alte afecțiuni. A fost intubat și ventilat mecanic imediat după punerea diagnosticului.

Copilul era din județul Sibiu, localitatea Nocrich și este unul dintre cei trei pacienți cu COVID-19 internați în ATI la Spitalul de Pediatrie din Sibiu și singurul care a fost și intubat", a declarat dr. Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu, potrivit mediafax.ro.

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat un nou record negativ. Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunţat, miercuri, că avem 5.343 de cazuri noi de COVID în ultimele 24 de ore, 107 decese noi și 861 pacienţi la ATI.

Un nou record negru în România

Din cei 107 morţi raportaţi în ultimele ore, unul este la categoria de vârstă 0-9 ani, fiind vorba despre un copil de nici jumătate de an.

Până miercuri, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 6.681 de oameni au murit din cauza COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.934. Dintre acestea, 861 sunt internate la ATI.

Un alt copil, ucis de COVID

Acesta nu este primul copil răpus de COVID. Pe 11 octombrie, un alt copil, în vârstă de patru ani, din judeţul Mureş, a murit din cauza infecţiei cu coronavirus.

Băieţelul de patru ani avea comorbidităţi accentuate.
 

×
Subiecte în articol: Sibiu bebelus coronavirus
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close