Antena 3 CNN Politică Bogaţii consilieri prezidenţiali. Vezi declaraţiile de avere ale oamenilor preşedintelui

Bogaţii consilieri prezidenţiali. Vezi declaraţiile de avere ale oamenilor preşedintelui

Bogaţii consilieri prezidenţiali. Vezi declaraţiile de avere ale oamenilor preşedintelui
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    12 Iul 2013   •   21:58

Să fii consilier prezidenţial este o afacere profitabilă, cel puţin dacă ne uităm în declaraţiile de avere ale oamenilor preşedintelui Traian Băsescu. 


Informaţiile au fost prezentate în ediţia de vineri a emisiunii Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.
 
Campionul câştigurilor pe anul trecut este fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu. El este proaspătul proprietar al unei locuinţe în Germania şi deţinătorul mai multor conturi în euro şi dolari. 
 
Soţia lui Daniel Funeriu, Sandra Funeriu, a cumpărat o casă în Germania de 230 de metri pătraţi cu un teren aferent de 868 de metri pătraţi. Nici la capitolul conturi bancare, familia Funeriu nu stă rău. Cei doi au împreună 150.000 de euro, 25.000 de dolari şi aproape 1.300.000 de yeni japonezi, care s-ar traduce prin alţi aproximativ 370.000 de dolari. 
 
Cei doi au acumulat şi datorii de 200.000 de euro. Jumătate luaţi de la părinţii familiei, cu data scadentă în 2014, cealaltă jumătate de la un prieten al familie cu data scadentă în 2022. Ciudat este un alt lucru. Un calcul simplu, raportat la declaraţia de avere, dezvăluie faptul că cei doi au un venit anul de maximum 26.500 de euro, cu mult peste cifrele prezentate deja

 
Fostul ministru de finanţe în Guvernul lui Răzvan Ungureanu, Bogdan Drăgoi, actualmente consilier prezidenţial, şi-a alimentat binişor conturile după ce în urmă cu trei luni a vândut un imobil pe care-l deţinea cu nu mai puţin de 450.000 de euro. Lui, potrivit declaraţiei de avere, i-a revenit jumătate din sumă.
 
Iulian Fota, consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, a primit de la părinţii săi, într-un schimb de imobile, o proprietate în Bucureşti de 210 metri pătraţi, iar el i-a mutat pe ai săi, în apartamentul lui, de trei camere cu o valoare declarată de 100.000 de euro. 
 
Bogdan Mănoiu, consilier pe probleme europene, şi-a cumpărat împreună cu soţia un apartament în capitală de 114 metri pătraţi pentru care pare că s-a îndatorat peste puterile sale finaciare. Are datorii de aproape 450.000 de lei la două banci, 130.000 cătra o persoană fizică şi alţi 15.000 euro către o terţă persoană. 
 







 

×
Subiecte în articol: Daniel Funeriu bogdan dragoi Subiectiv
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close