Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu-Tăriceanu, dezvăluiri despre audierea lui Maior: „Niciodată nu a fost chemat un ambasador să dea explicații”

Călin Popescu-Tăriceanu, dezvăluiri despre audierea lui Maior: „Niciodată nu a fost chemat un ambasador să dea explicații”

Călin Popescu-Tăriceanu, dezvăluiri despre audierea lui Maior: „Niciodată nu a fost chemat un ambasador să dea explicații”
de S.T.    |    12 Sep 2018   •   21:46

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a fost audiat la Comisia de politică externă a Senatului în legătură cu ultimele sale declaraţii publice.

„Niciodată nu a fost chemat un ambasador să dea explicații. M-am consultat cu alți ambasadori, cu ministrul de Externe. Am vrut să văd dacă abordarea pe care a avut domnul Maior, cu comentariile pe care le-a făcut în public, nu reprezintă cumva o gafă diplomatică”, a spus Tăriceanu, miercuri seară, la Antena 3.

El a menţionat că George Maior a fost atenţionat de către ministrul de Externe asupra faptului că a încălcat codul etic şi normele de comportament din statutul cadrelor diplomatice şi consulare.

Potrivit lui Tăriceanu, „Maior și-a permis să facă aprecieri laudative la o scrisoare semnată de senatorul John McCain, sigur, multă lume și-a pus întrebarea dacă aceea scrisoare era semnată de el sau de cineva de anturaj. Erau apreciere la adresa DNA/ Domnul Maior a sărit imediat să laude respectiva scrisoare”.

„La ceva timp a apărut scrisoarea lui Rudolph Giuliani în care spune foarte clar că este îngrijorat de ceea ce s-a întâmplat în România, că este îngrijorat de abuzurile DNA(...). Surpriză, domnul Maior, care era menționat în această scrisoare, se simte obligat să reacționeze și să-l ia pe domnul Giuliani în derâdere. El nu s-a legat de fondul problemei”, a mai spus Tăriceanu.

„I-am pus întrebări foarte clare domnului Maior. Dacă cumva a cerut aprobare sau a avut instrucțiuni pentru a luat aceste poziții publice. Bineînțeles că nu. Lipsa de mandat angajează Guvernul român în lupta internă americană”, a opinat Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai precizat că în audierea de miercuri a Comisiei de politică externă a Senatului, ambasadorul României în SUA nu a oferit nicio explicaţie coerentă cu privire la gestul său.

×
Subiecte în articol: Mihai Gâdea Sinteza Zilei
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close