Antena 3 CNN Actualitate Caniculă în România, temperaturi TROPICALE! Alertă meteorologică venită de la ANM

Caniculă în România, temperaturi TROPICALE! Alertă meteorologică venită de la ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculã, valabil de joi, 7 august, ora 10:00, până sâmbătă, 8 august, ora 21:00.

Caniculă în România, temperaturi TROPICALE! Alertă meteorologică venită de la ANM
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    07 Aug 2020   •   10:19

În intervalul menționat, pe arii extinse în regiunile sudice şi estice vremea va fi canicularã, se vor înregistra temperaturi maxime de 35...38 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge sau va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. În jumãtatea de sud a ţãrii local şi temporar vântul va avea intensificãri, cu viteze la rafalã în jurul a 55 km/h.

În Dobrogea, sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi local în Oltenia nopţile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade.

Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi şi în Câmpia de Vest.

Prognoza METEO 7 august 2020. Vremea în țară

Vineri dimineață, cerul este variabil în vestul şi sud-vestul ţãrii şi mai mult senin în rest. Vântul suflã suflã slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane. La ora 09 se înregistrau temperaturi cuprinse între 14 grade la Petroşani şi 28 de grade la Buzãu ,Cernavodã, Corugea ,Medgidia, Râmnicu Sãrat şi Târgovişte.

Astăzi, vremea va fi cãlduroasã dupã-amiaza în cea mai mare parte a ţãrii, chiar canicularã pe arii relativ extinse în sud şi în est, unde şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge sau va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. 

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe arii restrânse averse şi descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiaza şi seara şi cu o probabilitate mai mare în sud-vestul teritoriului, în Lunca Dunãrii, precum şi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în regiunile sudice, sud-estice, la munte şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului, iar la rafalã se vor atinge viteze, în general, între 45 şi 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 38 de grade.

Prognoză METEO 7 august 2020. Vremea în Capitală

La această, oră, cerul este senin, iar vântul suflã moderat. La ora 09 se înregistrau 27 de grade la Afumaţi şi 26 de grade la Bãneasa şi la Filaret.

Astăzi, vremea va fi canicularã în orele amiezii, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa, iar vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare dupã-amiaza şi seara, când la rafalã se vor atinge viteze, în general de 45...50 km/h. 

Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 37 de grade.

Presiunea atmosferică este 755 mmHg.

 

×
Subiecte în articol: cod galben canicula
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close