Antena 3 CNN Actualitate Cât a ajuns să coste un kilogram de pui de ţară. E un lux pentru mulţi români

Cât a ajuns să coste un kilogram de pui de ţară. E un lux pentru mulţi români

Cei care îşi doresc să se bucure de gustul autentic pe care carnea de pui de ţară îl are, trebuie să scoată din buzunar o sumă care reprezintă un lux pentru mulţi dintre români.

Cât a ajuns să coste un kilogram de pui de ţară. E un lux pentru mulţi români
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    25 Mai 2023   •   20:00

Carnea provenită de la găini crescute la ţară este la mare căutare datorită conţinutului ridicat de proteine şi aminoacizi, dar şi a gustului sau autentic.

Unii dintre cumpărători sunt dispuşi, pentru siguranţa calităţii şi a sănătăţii, să plătească şi un preţ mai mare pentru carnea de pui de ţară.

Orăşenii au început să prefere carnea de pui de ţară, mai ales că aceasta este provenită de la păsări crescute în aer liber şi hrănite cu uruială preparată chiar de către comercianţi.

Iată cât trebuie să scoată din buzunar cei care îşi doresc să se bucure de gustul cărnii de pui de ţară crescuţi în aer liber, cu apă proaspătă şi hrană de calitate.

Citeşte şi: Cât a ajuns să coste un ou de ţară | Este mai scump decât un kilogram de mere

Cât a ajuns să coste un kilogram de pui de ţară

Costul unui kilogram de pui de ţară este influenţat şi de costul actual al furajelor, care a crescut foarte mult în ultimul an.

Pentru un kilogram de pui de ţară, crescătorii cer în jur de 27 lei. Greutate unui pui ajuns la maturitate şi pregătit pentru sacrificare este cuprinsă între 2,5 - 3 kg. Astfel, cei care îşi doresc să se bucure de gustul autentic al cărnii de pui de ţară trebuie să scoată din buzunar între 67.5 lei şi 81 lei.

Dacă vorbim de carnea de găina sau cocoş, crescătorii cer cu 3 lei în plus pe kilogram. Cu toate acestea, cea mai scumpă carne provenită de la păsări crescute la ţară este cea de curcan.

Preţul unui kilogram de carne de curcan de ţară este 35 lei. Având în vedere că un curcan cântăreşte înainte de sacrificare între 8 şi 10 kilograme, preţul total pe care cumpărătorii îl scot din buzunar este cuprins între 280 şi 350 lei.

Unii producători livreză puii de ţară împreună cu organele din carcasă. Totodată, aceştia promit că livrarea produselor se face în stare proaspătă, păsările fiind sacrificate în ziua precedentă livrării.

×
Subiecte în articol: pui de ţară carne pui
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close