Antena 3 Actualitate Cât rezistă, de fapt, coronavirusul pe haine. Așa trebuie spălate pentru ca virusul să fie distrus complet

Cât rezistă, de fapt, coronavirusul pe haine. Așa trebuie spălate pentru ca virusul să fie distrus complet

de Georgiana Adam    |    01 Mar 2021   •   11:46
Cât rezistă, de fapt, coronavirusul pe haine. Așa trebuie spălate pentru ca virusul să fie distrus complet pixabay

Un studiu recent arată că virusul SARS COV 2 rezistă pe ţesături până la 72 de ore.

Cercetătorii britanici au făcut publice rezultatele unor teste realizate pe mai multe tipuri de ţesături şi au răspuns astfel la una dintre cele mai insistente întrebări de la începutul pandemiei.

Specialiştii spun că virusul rezistă cel mai mult pe poliester, 72 de ore, şi 24 de ore pe bumbac. Vestea bună este că virusul este distrus prin spălare, chiar şi fără detergent, la o temperatură de 67 de grade.

Medicul Radu Țincu, avertisment dur despre valul trei! ”Vor fi afectați mai mult tinerii!”

Medicul Radu Țincu avertizează asupra faptului că valul trei în România va fi diferit față de cele anterioare, susținând că va exista o creștere de cazuri în rândul populației tinere, care nu a fost imunizată.

”Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată.

Avem o nouă varianta virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată.

Anticipez că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităților de persoane tinere și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă.

Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe”, a declarat medicul Radu Țincu pentru digi24.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close