Antena 3 Actualitate Un nou caz ciudat de COVID-19: Un tânăr a făcut infarct în timp ce aştepta la UPU. Avea doar o tuse banală, iar testul PCR îi ieşise negativ

Un nou caz ciudat de COVID-19: Un tânăr a făcut infarct în timp ce aştepta la UPU. Avea doar o tuse banală, iar testul PCR îi ieşise negativ

de Dana Musceleanu    |    25 Noi 2020   •   11:10
Un nou caz ciudat de COVID-19: Un tânăr a făcut infarct în timp ce aştepta la UPU. Avea doar o tuse banală, iar testul PCR îi ieşise negativ

Un tânăr de doar 26 de ani a făcut un stop cardio-respirator în timp ce aştepta testul COVID la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi. El ajunsese la spital pentru o banală tuse, dar în rest se simţea bine, neştiindu-se cu vreo boală cronică.

Robert Andriescu tuşea de câteva zile şi la insistenţele mamei sale s-a adresat iniţial medicului de familie care l-a trimis la specialist. Ambulanţa a venit şi l-a preluat chiar de la cabinet, pentru că altfel ar fi fost greu să fie primit pentru un consult la spital. Tânărul părea să aibă o stare generală bună. "Pe la orele 9 dimineaţa chiar glumea în mesaje, spunând că s-a plimbat cu Salvarea. Pe la 4 după-amiaza se plângea că îi e foame”, se arată într-o postare făcută de un apropiat al său, pe o reţea de socializare.

Numai că după ce a aşteptat câteva ore să fie preluat, Robert a făcut în mod neaşteptat un stop cardio-respirator. Medicii l-au internat la Terapie Intensivă, dar în câteva zile s-a stins din viaţă, în ciuda tuturor eforturilor depuse de cadrele medicale. La autopsie s-a descoperit că plămânii îi erau afectaţi în urma infecţiei cu noul coronavirus. Şi asta în ciuda faptului că testul PCR de la internare, fusese negativ. De asemena, infecţia nu se regăsea în tractul respirator, acolo de unde se recoltează probele.

Autopsia s-a făcut la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi pe 18 noiembrie, şi acolo au fost recoltate fragmente din plămân, pentru a determina dacă a fost sau nu vorba de COVID-19, probele de aici fiind mult mai concludente decât testul PCR. A doua zi, pe 19 noiembrie, rezultatele primite de la Laboratorul de Analize Medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase au arătat că testul Covid 19 este pozitiv, rezultat care a fost comunicat familiei tânărului. „Noi avem mai multă încredere în rezultatul din fragmentele de plămân decât în cele luate din nas, pentru că sunt mult mai concludente decât cele din mucoasa nazală”, a explicat dr. Călin Scripcaru, medic legist la IML Iaşi, citat de presa locală

A plecat pe propriile picioare, s-a întors în sicriu

Cazul lui Robert Andriescu rămâne însă unul dintre cele mai stranii, fiind vorba de o persoană tânără, fără simtome grave şi comorbidităţi. 

Mama, care şi-a trimis copilul la medicul de familie cu o săptamână în urmă, a primit din partea sistemului medical un sicriu închis, adus direct la groapă”, se arată într-o postare pe Facebook.

Ce explicaţii au însă medicii?

Reprezentanţii Spitalului „Sfântul Spiridon” spun că tănărul a ajuns la spital cu simptomatologie respiratorie, fiind suspect de COVID-19, însă în aşteptarea rezultatelor a suferit un stop cardio-respirator. A fost resuscitat, ulterior internat la Chirurgie Toracică pe ATI, în stare gravă. De asemenea, oficialii unităţii medicale au transmis că nu există nicio sesizare sau reclamaţie înaintată spitalului din partea familiei, iar dacă va exista, se va face o anchetă internă, care va dura una-două săptămâni, şi care va lămuri anumite aspecte. 

Cazul de la Iaşi arată încă o dată cât de parşivă şi imprevizibilă poate fi boala declanşată de SARS-CoV2 şi cât de puţine ştim de fapt despre ea. 

 

 

×
Subiecte în articol: Iași COVID-19

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close