Antena 3 CNN Actualitate CCR a decis că nu există conflict juridic între Guvern și Parlament pe legea bugetului de stat

CCR a decis că nu există conflict juridic între Guvern și Parlament pe legea bugetului de stat

UPDATE. Curtea Constituțională a decis că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament cu privire la Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020.

CCR a decis că nu există conflict juridic între Guvern și Parlament pe legea bugetului de stat
12 Feb 2020   •   14:02

Știre inițială

Curtea Constituțională a României va avea discuții miercuri legate de sesizările privind conflictul juridic dintre Guvern și Parlament pe tema Legii bugetului de stat pe anul 2020, dar și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020. 

CCR spunea pe data de 23 decembrie 2019 că a fost sesizată cu cererile de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre Guvern şi Parlament cu privire la legile bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care au fost formulate de către preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

Marcel Ciolacu a declarat că "nu există precedent în Europa ca un Guvern democratic să vină cu un buget fără să fie dezbateri în Parlament".

"De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva, de 30 de ani. Chiar dacă nu vom reuşi să stopăm acest buget, cu certitudine, dacă decizia ne va fi favorabilă, vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra în istorie ca primul prim-ministru care şi-a permis acest lucru, nu numai din România, ci din Europa democratică", a precizat Ciolacu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close