x close

Ce a păţit un şofer când a claxonat o tânără care-i plăcea. MAI: De ce claxonați? Ce s-a întâmplat apoi depășește orice imaginație

de Denisa Nedelcu    |    26 Iun 2020   •   16:30
Ce a păţit un şofer când a claxonat o tânără care-i plăcea. MAI: De ce claxonați? Ce s-a întâmplat apoi depășește orice imaginație Pexels

Un şofer supărat pentru că a fost amendat după ce a claxonat o tânără care îi plăcea s-a decis să scrie celor de la Ministerul de Interne, pentru a-i întreba de ce a fost sancţionat şi ce lege a încălcat el în acest caz. Deşi era convins că nu va primi răspuns, conducătorul auto a fost lămurit de oficialii MAI.

"Eram la semafor şi am claxonat o fată care traversa. Las şi eu întrebările astea aici, poate mă lămuriţi voi

1. De ce am primit amenda această penibilă?

2. Ce lege încalc eu că îmi place o fată?

3. Cum vă daţi seama cine claxonează, că erau mai multe mașini?

Ştiu că nu o să răspundeţi, că nu aveţi ce şi oricum nu înţelegeţi. Lăsaţi, bă, oamenii să-şi facă treaba”, le-a scris românul revoltat, pe Facebook, celor de la Ministerul de Interne.

Răspunsul celor de la MAI nu a întârziat să apară, explicându-i şoferului că nu era într-o situație de evitare a unui pericol imediat şi, în plus, "că vă place o fată, nu încălcați nicio lege și este numai problema dumneavoastră. Pe noi nu ne interesează, pe ea nici atât… și dacă nu interesează pe nimeni, de ce claxonați? Doar ca să vedem cum arată un bărbat refuzat?".

Conversaţia integrală

"Întrebare primită pe facebook MAI... de fapt, mai multe întrebări:

"Eram la semafor şi am claxonat o fată care traversa. Las şi eu întrebările astea aici, poate mă lămuriţi voi
1. De ce am primit amenda această penibilă?
2. Ce lege încalc eu că îmi place o fată?
3. Cum vă daţi seama cine claxonează, că erau mai multe mașini?

Ştiu că nu o să răspundeţi, că nu aveţi ce şi oricum nu înţelegeţi. Lăsaţi, bă, oamenii să-şi facă treaba”.

Răspuns:

În speranța că nu vă regăsiți în această situație:
- Te claxonez când ajung în fața blocului.
- Vii cu mașina?
- Nu, doar cu claxonul...
... vă răspundem așa.

Deci:

1. Ați fost amendat pentru că ați claxonat, nefiind într-o situație de evitare a unui pericol imediat. Mai e penibilă amenda?

2. Că vă place o fată, nu încălcați nicio lege și este numai problema dumneavoastră. Pe noi nu ne interesează, pe ea nici atât… și dacă nu interesează pe nimeni, de ce claxonați? Doar ca să vedem cum arată un bărbat refuzat?

3. Când cineva claxonează din același motiv ca al dumneavoastră, ne dăm seama după mai multe indicii. Unul ar fi jantele strâmbe. Pe viitor, vă sfătuim să fiți atent la gropi... chiar și atunci când mergeți pe jos!

Vă reamintim că mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanță de cel puțin 25 de metri față de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului și fără să îi determine pe aceștia la manevre ce pot pune în pericol siguranța circulației.

Vă recomandăm să folosiți claxonul doar pentru evitarea unui pericol imediat.

Nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă)", se arată în răspunsul MAI, publicat pe pagina de Facebook.

Parteneri
Parteneri
sati