Antena 3 Actualitate Ce mâncăm ca să vedem mai bine: ”Alimentația ne ajută cel mai mult la sănătate oculară, mai ales dacă suntem...”

Ce mâncăm ca să vedem mai bine: ”Alimentația ne ajută cel mai mult la sănătate oculară, mai ales dacă suntem...”

de Andreea Cigolea    |    12 Oct 2020   •   13:15
Ce mâncăm ca să vedem mai bine: ”Alimentația ne ajută cel mai mult la sănătate oculară, mai ales dacă suntem...”

Perioada în care ne aflăm este destul de dăunătoare pentru sănătatea noastră oculară. Stăm mai mult în fața calculatoarelor, la televizor sau tot timpul cu telefonul în mână. Cât de mult ne afectează aceste lucruri ochii și ce avem de făcut pentru o vedere mai bună ne spune oftalmologul Alina Gheorghe la Antena 3.

Potrivit medicului, ar trebui făcute pauze la un interval de aproximativ o oră, însă, dacă nu este posibil, măcar la 2-3 ore o pauză de câteva minute.  De asemenea, doctorul atrage atenția cu privire la ochelarii cu filtru pentru lumina albastră, care ar putea fi de un real ajutor în momentul în care o persoană petrece multe ore în fața ecranelor. 

Totodată, potrivit medicului oftalmolog, o alimentație echilibrată, bogată în vitaminele A+D, este esențială pentru o vedere bună. 

”Alimentația ne ajută cel mai mult la sănătate oculară, mai ales dacă suntem tineri când teoretic nu ar trebui să avem boli și simptome. Un stil de viață cât mai echilibrat duce la un echilibru al fiecărui sistem în general. În tratamentul modern al sindromului de ochi uscat, sindrom cu care foarte multe femei se confruntă după 40 de ani, iar ecranele accentuează această patologie, se recomandă vitamina A+D folosite pe termen lung” a spus oftalmologul Alina Gheorghe la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”. 

×
Subiecte în articol: vedere ochi oftalmolog

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close