Antena 3 CNN Actualitate Ce pensie are Alexandru Arșinel. Puțini știu că actorul primește indemnizație de revoluționar. Are o avere impresionantă

Ce pensie are Alexandru Arșinel. Puțini știu că actorul primește indemnizație de revoluționar. Are o avere impresionantă

Renumitul actor Alexandru Arșinel (81 de ani) a fost, timp de 20 de ani director al Teatrului Constantin Tănase din București, la care a fost angajat vreme de 60 de ani. Din acest motiv, dar și pentru că ar fi participat la Revoluție, Alexandru Arșinel primește o pensie care îi permite să trăiască mai mult decât decent. Îndrăgitul actor are o avere impresionantă.

Ce pensie are Alexandru Arșinel. Puțini știu că actorul primește indemnizație de revoluționar. Are o avere impresionantă
Sursa foto: Antena 3
de Cristina Tudorache    |    06 Aug 2020   •   23:45

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939 în comuna Dolhasca din județul Suceava. Și-a închinat viața teatrului, motiv pentru care a devenit unul dintre cei mai iubiți actori din România.

Ce pensie are Alexandru Arșinel. Puțini știu că actorul primește indemnizație de revoluționar.

Performanțele sale artistice și munca depusă la teatrul de revistă timp de peste 60 de ani i-au adus, în 2019, o pensie de 73.512 lei, ceea ce înseamnă 6.126 lei/lună.

Puțini români știu încă că Arșinel a fost implicat în Revoluția din decembrie 1989, motiv pentru care a fost recompensat cu o indemnizație de revoluționar. Chiar el a recunoscut că participarea sa la Revoluție nu a fost atât de însemnată. El le-a vorbit maselor de la balconul Sălii Radio, acolo unde se afla pentru a înregistra scenetele pentru Revelion. 

Cu toate acestea, actorul a primit anul trecut 33.720 lei indemnizație de revoluționar, adică 2.810 lei lunar.

La aceste venituri, se adaugă și o indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii, în valoare de 6.231 de lei/lunar, dar și o indemnizație handicap grad 2 (900 lei/lunar) pentru că o îngrijește pe soția sa bolnavă. 

Însumate, veniturile lunare ale lui Alexandru Arșinel însumează peste 16.000 lei lunar. 

Averea impresionantă a lui Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel deține un apartament de 225 mp în Capitală și două case de vacanță, la Sinaia și Crevedia. De asemenea, el mai are patru terenuri, dar și o treime din casa părintească de la Dolhasca, județul Suceava. Îndrăgitul actor are în conturi 970.878 lei, 1.558 dolari și 33.319 euro, adică undeva la 240.000 de euro. Actorul și-a împrumutat fiul, pe Bogdan, cu 100.000 de euro.

Alexandru Arşinel a format împreună cu marea actriţă Stela Popescu (1935-2017), începând din 1978, un cuplu artistic celebru atât în ţară, cât şi peste hotare, fiind vedetele incontestabile ale teatrului de revistă. În 2015, actorul Alexandru Arşinel a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, în semn de preţuire pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului.

×
Subiecte în articol: Alexandru Arsinel pensie avere
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close