Antena 3 CNN Actualitate Cel puțin 16 titluri de doctor obținute la Academia Națională de Informații a SRI, retrase pentru plagiat

Cel puțin 16 titluri de doctor obținute la Academia Națională de Informații a SRI, retrase pentru plagiat

Cel puțin 16 titluri de doctor obținute la Academia Națională de Informații a SRI, retrase pentru plagiat
20 Mar 2019   •   09:52

Cel puțin 16 titluri de doctor, obţinute la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul" a SRI, au fost retrase deoarece erau plagiate integral sau parţial. 

Printre cei care au rămas fără titlul de doctor sunt generalul SRI Dumitru Dumbravă, fostul şef al SPP, Gabriel Naghi, dar şi fiica şi ginerele lui Gabriel Oprea. 

Cristian Troncota, fostul decan la Facultăţii de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații, a discutat exclusiv, la Antena 3, despre acest subiect.

”Eu vorbesc în numele meu, nu al Academiei. Sunt profund afectat de acest anunț. Am două teze a doi doctoranți pe care eu le consider foarte bine, iar din această cauză voi fi solidar cu ei, dacă vor contesta în instanțp. 

Deocamdată, această Comisie Națională pentru atestarea titlurilor și diplomelor universitare, din punctul meu de vedere, se face de râs. 

În 2010-2012, când doctoranzii mei au susținut acele teze de doctorat, au propus ministrului de atunci că tezele au valoare științifică și să li se acorde titlurile de doctori. Vii acum după ani de zile să zici ca nu sunt ok. Eu cred că aici e o chestiune politică, iar cineva vrea să decribilizeze sistemult universitar.”, a declarat Troncotă.

×
Subiecte în articol: SRI SRI
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close