Antena 3 CNN Actualitate Celebra masă de șah a lui Nicolae Ceaușescu a fost scoasă la licitație. Care este prețul de pornire

Celebra masă de șah a lui Nicolae Ceaușescu a fost scoasă la licitație. Care este prețul de pornire

Una dintre mesele de şah care i-a aparținul Nicolae Ceauşescu va fi scoasă la vânzare, la 1 octmbrie, prin intermediul unei licitații online. Fostul dictator era mare pasionat de șah, dar și de jocul de cărți și se enerva foarte tare atunci când era bătut la câte o partidă de șah. Avea grijă însă să fure la șeptic.

Celebra masă de șah a lui Nicolae Ceaușescu a fost scoasă la licitație. Care este prețul de pornire
Sursa foto: Fototeca online a comunismului românesc
de Dan Gabor    |    21 Sep 2020   •   17:00

“Nu accepta să fie contrazis, să piardă la volei sau la şah. Eram partenerul său preferat de şah, mă bătea des, dar mai câştigam şi eu, iar atunci se enerva. La şeptic, fura şepticul”, a povestit fostul ministru de externe al României, Ștefan Andrei.

Masa de şah care va fi scoasă la licitație este de mari dimensiuni, este dotată cu două postamente sculptate. A fost confecţionată într-un atelier românesc, probabil la Arad, din lemn de esenţe diverse, se arată într-un comunicat al casei de licitații Artmark, scrie Libertatea. Piesa de colecţie este însoţită de certificatul de provenienţă RAAPPS şi de vânzare în licitaţiile organizate la începutul anilor 90 pentru lichidarea recuzitei vilelor prezidenţiale și are un preț de pornire de 350 de euro.

Aceasta se regăseşte între cele aproximativ 300 de obiecte decorative de colecţie care vor fi scoate la vânzare în Licitaţia de design de interior. Printre acestea se numără garnituri pentru salon, colecţii de sticle Galle, Daum Nancy ori Murano, paravane Rococo sau pictate pe piele de Cordoba, lămpi Mid Century Modern, ceasuri Ormolu de şemineu sau vase din materiale rare. Până pe 1 octombrie piesele de colecţie pot fi vizitate gratuit la Palatul Cesianu-Racoviţă.

 

 

 

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu masa de șah
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close