Antena 3 CNN Actualitate Previziuni sumbre: 35.000 de cazuri de coronavirus în Capitală în următoarele două săptămâni

Previziuni sumbre: 35.000 de cazuri de coronavirus în Capitală în următoarele două săptămâni

Medicul Octavian Jurma lansează un avertisment dur! Peste 35.000 de cazuri noi de coronavirus vor fi înregistrate în București în următoarele 2 săptămâni.

Previziuni sumbre: 35.000 de cazuri de coronavirus în Capitală în următoarele două săptămâni
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    14 Dec 2020   •   07:45

Capitala și județul Ilfov sunt în vârful piramidei infectărilor, iar în acest context vin vești și mai îngrijorătoare, în ciuda carantinei impuse de autorități. 

”Media din ultimele 7 zile a fost de 1.600 de cazuri. Și atunci e ușor să vă imaginați că în două săptămâni încep să se adune foarte multe cazuri. Și aici este, de fapt, problema cea mai mare. Faptul că, din aceste cazuri, 10% sunt cazuri foarte grave, care necesită oxigen”, spune Octavian Jurma

Iar cercetătorul este de părere că, dacă în România s-ar efectua teste la capacitatea de dinainte de alegerile  parlamentare, adică o medie de aproximativ 35.000 de teste pe zi, numărul noilor infectări ar fi de 15.000 pe zi. 

Toate paturile ATI în Bucureşti, ocupate. Raed Arafat: ''Când găsim locuri în afara Bucureştiului, familiile refuză transferul pacienţilor''

Nu mai sunt paturi libere la Terapie Intensivă în Capitală în acest moment, transmite și șeful DSU, Raed Arafat. Iar singura șansă pentru pacienții cu simptome grave de COVID-19 o reprezintă transferul în alte unități medicale din țară, care mai au incă paturi disponibile. 

Raed Arafat, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre o situaţie cu care se confruntă, în încercarea de a salva persoanele în stare gravă în urma infectării cu COVID-19 și care necesită tratament special în secţiile de Terapie Intensivă din ţară, în condiţiile în care cele din Bucureşti sunt ocupate.

Raed Arafat: Încercăm să covingem familiile că e în binele pacientului să ajungă într-o secţie de Terapie Intensivă

''La Bucureşti, la acest moment, paturile sunt ocupate. Avem pacienţi care sunt în Unităţile de Primiri Urgenţe, unde se asigură şi ventilaţia, dar bineînţeles, centrul de coordonare încearcă să le găsească locuri, incusiv în alte judeţe. Aţi văzut, astăzi, doi pacienţi au plecat către Sibiu.

Familiile refuză transferul pacienţilor

Acum câteva zile, am trimis mai mulţi pacienţi în mai multe judeţe, inclusiv în zona Moldovei, către Botoşani, în mod deosebit, dar ne confruntăm şi cu o situaţie care trebue să o spun, şi anume, când găsim locuri în afara Bucureştiului, de multe ori, familiile refuză transferul pacienţilor, chiar dacă pacienţii sunt la Unităţile de Primiri Urgenţă şi nu avem loc pentru ei. Deci asta este un lucru pe care încercăm să covingem familiile că e în binele pacientului să ajungă, chiar dacă e la distanţă, într-o secţie de Terapie Intensivă, decât să rămână într-o unitate de Primiri Urgenţă la Bucureşti. Bineînţeles, fără acordul familiei, nu putem muta acest pacient.

Am avut sprijin din partea Ministerului Apărării, cotinuu, fără absolut nicio rezervă. Oricând a fost nevoie, am avut fie elicoptere de la Interne, de la SMURD, elicoptere mari sau avioane militare de la Ministerul Apărării, dar nu putem transfera fără acordul familiilor'', a spus Raed Arafat, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma coronavirus
Parteneri
Tatăl tânărului mort în explozia de la Călimănești rupe tăcerea
x close