Antena 3 CNN Actualitate Complex turistic din Tulcea, mistuit de flăcări în șapte ore. Un pompier a ajuns la spital cu elicopterul SMURD, după ce i s-a făcut rău

Complex turistic din Tulcea, mistuit de flăcări în șapte ore. Un pompier a ajuns la spital cu elicopterul SMURD, după ce i s-a făcut rău

Un incendiu a izbucnit duminică într-o pensiune din localitatea Crișan, județul Tulcea. Aproape șapte ore a durat intervenția pompierilor pentru stingerea flăcărilor care au cuprins mai multe clădiri. Un pompier s-a accidentat la locul incendiului și a fost preluat de alicopterul SMURD și adus la Spitalului Floreasca din Capitală.

Complex turistic din Tulcea, mistuit de flăcări în șapte ore. Un pompier a ajuns la spital cu elicopterul SMURD, după ce i s-a făcut rău
de Mia Lungu    |    18 Iul 2021   •   22:51

Potrivit ISU Tulcea, incendiul de la pensiunea din Crișan a fost anunțat duminică puțin după ora 11.00.La fața locului s-au deplasat 6 subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crișan, cu o ambarcațiune, două motopompe transportabile și o ambarcațiune SMURD. Efectivul a fost suplimentat cu 4 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o ambarcațiune și o motopompă transportabilă.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat în tot complexul turistic cu flacără și degajare de fum. În spațiile de cazare nu se aflau turiști. Incendiul a pornit de la o anexă și s-a propagat la toate celelalte construcții. Ultimele focare au fost lichidate aproape de ora 19.00.

Potrivit ISU Tulcea, au ars o construcție cu etaj din lemn de 200 de metri pătrați, o altă construcție din lemn de 60 de metri pătrați, o sală de mese de circa 80 de metri pătrați, o bucătărie cu anexe de aproximativ 200 de metri pătrați și o construcție din cărămidă și lemn de aproximativ 300 de metri pătrați.

De asemenea, au fost deteriorate sume de bani aflate într-o cutie de valori. Este vorba de aproximativ 35.000 de lei și 10.000 de euro. În sprijinul pompierilor au acționat membri din cadrul SVSU Crișan și localnici cu motopompe.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic a unui coș de fum deteriorat”, a transmis ISU Tulcea.

"Unul din colegii noștri a necesitat asistență medicală, ulterior fiind preluat de elicopterul SMURD"

"În urma prezentării unei stări de rău, unul din colegii noștri a necesitat asistență medicală, ulterior fiind preluat de elicopterul SMURD. În acest moment, starea sa de sănătate este atent monitorizată de către medicii Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.

Suntem preocupați de acest aspect și menținem permanent legătura cu medicii curanți, precum și cu familia colegului nostru. Ne rugăm pentru însănătoșirea lui cât mai grabnică.

Colegul nostru are 43 de ani și este angajat în cadrul instituției noastre din anul 2007.

În ciuda experienței și a pregătirii, din nefericire, întrucât și salvatorii sunt oameni, există situații în care și pompierii se accidentează.

Prioritatea noastră a fost limitarea propagării incendiului ce ar fi putut să se extindă cu ușurință, precum și starea de sănătate a colegului nostru.", au transmis pompierii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close