Antena 3 CNN Actualitate Doi fraţi, retraşi de la şcoală de părinţi din cauza măsurilor de protecţie anti COVID-19

Doi fraţi, retraşi de la şcoală de părinţi din cauza măsurilor de protecţie anti COVID-19

Doi fraţi din Galaţi au fost retraşi de la şcoală de părinţi, din cauza restricţiilor impuse de pandemie. Aceştia au motivat că măsurile le afectează copiilor dezvoltarea din punct emoţional, psihic şi fizic.

Doi fraţi, retraşi de la şcoală de părinţi din cauza măsurilor de protecţie anti COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    21 Oct 2020   •   09:45

Părinţii au depus o solicitare la secretariatul şcolii prin care au explicat de ce minorii - unul de clasa a III-a şi de a V-a -, nu vor mai merge la cursuri până la începutul anului şcolar viitor.

"Vă aducem la cunoştinţă că hotărârea de a ne retrage copiii de la şcoală am luat-o având în vedere situaţia actuală din ţara noastră, precum şi faptul că sunt impuse restricţii şi sunt limitate şi încălcate drepturile copiilor la sănătate, la liberă mişcare. Noi, în calitate de părinţi, v-am adus la cunoştinţă faptul că nu suntem de acord cu măsurile impuse în şcoală, că nu suntem de acord cu limitarea şi încălcarea drepturilor copiilor noştri şi nu numai", se arată în solicitare.

Părinţii şi-au exprimat totodată temerea că măsurile de protecţie luatre în şcoli, aduc o atingere gravă dezvoltării normale a copiilor, din punct de vedere psihic, emoţional şi fizic. 

"Atâta timp cât conducerea şcolii şi nu numai nu au reuşit să găsească cele mai bune soluţii în vederea continuării procesului de învăţare, ne-am văzut nevoiţi să procedăm la retragerea copiilor de la cursurile şcolare aferente anului şcolar 2020-2021", au concluzionat părinţii.

Şcoala acuză la rândul ei, părinţii

Unitatea de învăţământ a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Galaţi despre situaţia apărută, iar şeful instituţiei a declarat că părinţii s-au împotrivit încă de la începutul anului şcolar măsurilor luate în contextul pandemiei, notează ziare.com.

"Părinţii i-au trimis la şcoală fără mască încă de la începutul anului. Profesorii i-au întrebat pe copii, le-au oferit măşti, iar ei au spus că nu poartă. Mai mult chiar, a avut loc un conflict în curtea şcolii în urma căruia unul dintre părinţi a fost amendat de poliţişti. După aceea, părinţii au solicitat adeverinţă medicală astfel încât copiii să facă doar cursuri online", a declarat, marţi, şeful IŞJ Galaţi, Onuţ Atanasiu, citat de Agerpres.

La nivelul judeţului Galaţi au fost înregistrate aproximativ 50 de cereri prin care părinţii au solicitat ca elevii să nu poarte măşti şi să nu folosească dezinfectant.
 

×
Subiecte în articol: Galați
Parteneri
Bani de la stat pentru români! Condiţia pentru 1.500 de lei în fiecare lună
x close