Antena 3 Actualitate ”Coronavirusul roșiilor”, pericolul din agricultură. Nu există tratament!

”Coronavirusul roșiilor”, pericolul din agricultură. Nu există tratament!

15 Iul 2020   •   22:50
”Coronavirusul roșiilor”, pericolul din agricultură. Nu există tratament!
Sursa foto: Pixabay.com

Culturile de roșii și ardei din Europa sunt în pericol din cauza unui virus. Cunoscut sub numele de Tomato brown rugose fruit virus (ToBREV), virusul este inofensiv pentru oameni, dar extrem de periculos pentru culturile de legume.

Virusul ToBREV poate fi transmis prin semințele, plantele sau fructele infectate, dar și prin simplul contact cu planta infectat, scrie europarl.europa.eu.

Atenție! Acest virus poate supraviețui o perioadă lungă fără a-și pierde puterea de infectare

Nu există un tratament pentru acest virus, spre disperarea agricultorilor. În plus, nu există nici soiuri de plante rezistente la el! Virusul Tomato brown rugose fruit virus (ToBREV) provoacă apariția unor pete galbene sau maro pe frunze și deformarea legumelor și fructelor.

Acest virus a distrus culturile din mai multe state membre ale UE precum Spania, Italia, Grecia, Olanda, dar și din state precum Turcia, SUA sau China. Specialiștii recomandă distrugerea prin foc a tuturor plantelor care ar putea fi contaminate. 

Nu se tratează cu nimic!

Din păcate, sunt șanse ca acest virus să ajungă și în țara noastră. E devastator chiar și pentru culturile crescute în solarii sau sere!

Cultivatorii de legume sunt sfătuiți să cumpere doar seminţe omologate şi din afara ţărilor europene contaminate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close