Antena 3 CNN Actualitate Costuri mai mari pentru familiile cu copii, în scenariul roșu. Cu cât vor plăti mai mult părinţii pe lună

Costuri mai mari pentru familiile cu copii, în scenariul roșu. Cu cât vor plăti mai mult părinţii pe lună

Sute de mii de familii care locuiesc în zonele aflate în scenariul roşu şi au copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani vor fi nevoiţi să scoată bani buni din buzunar pentru a-i testa frecvent pentru că nu pot fi vaccinaţi. Aceştia au nevoie de certificatul verde pentru a avea acces la diferite activităţi.

Costuri mai mari pentru familiile cu copii, în scenariul roșu. Cu cât vor plăti mai mult părinţii pe lună
Sursa foto: Hepta
de Florentina Lazăr    |    22 Sep 2021   •   16:59

Copiii din categoria de vârstă 6 - 12 ani vor trebui să prezinte certificatul verde, de testare ori trecere prin boală, în judeţele unde rata de incidenţă depăşeşte pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Părinţii care vor să meargă cu copii la restaurant sau piscină vor suporta costuri mai mari.

La fel se întâmplă şi în cazul petrecerilor pentru copii sau sălilor de sport unde se defăşoară antrenamente.

Am făcut o analiză a preţurilor testelor anticovid. Cel mai ieftin test rapid, valabil 48 de ore, costă 60 lei, iar cel mai scump poate ajunge şi la 100 lei.

Dacă vorbim despre Testul PCR a cărui valabilitate este de 72 de ore, cel mai ieftin este 175 lei, iar cel mai scump trece chiar şi de 400 de lei.

Dacă un copil merge la antrenament o dată pe săptămână, într-o lună părinţii trebuie să plătească pe testele rapide cel puţin 240 de lei.

Dacă în aceeaşi lună copilul merge de două ori la restaurant şi o dată la piscină se mai adaugă 180 de lei. Asta înseamnă că părinţii vor plăti într-o lună pe testele rapide ale copilului 480 de lei. Şi am luat în calcul cele mai ieftine teste, de 60 de lei.

În aceleaşi situaţii, dacă părinţii aleg testarea PCR, vor avea costuri suplimentare de peste 1.200 de lei pe lună.

Foarte important de precizat este şi faptul că pentru generarea certificatului verde este nevoie de un test făcut la o clinică autorizată.

Testele rapide cumpărate din farmacii şi făcute acasă nu sunt valabile. Până în acest moment judeţele Satu Mare, Timiş, Ilfov si municipiul bucuresti sunt în scenariul roşu.

Specialiştii trag însă un semnal de alarmă cu privire la creşterea numărului de cazuri în perioada următoare.

×
Subiecte în articol: parinti scenariu rosu familii
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close