Antena 3 CNN Actualitate Cel mai mare exerciţiu NATO pe mare, uscat şi aer. Forţele armate îşi antrenează abilităţile de luptă

Cel mai mare exerciţiu NATO pe mare, uscat şi aer. Forţele armate îşi antrenează abilităţile de luptă

Toate cele 30 de ţări membre NATO participă la exercițiul militar anual Trojan Footprint, care se întinde pe tot flancul estic! În cadrul acţiunii, forțele armate de pretutindeni îşi antrenează şi îşi perfecţionează abilităţile de luptă.

Cel mai mare exerciţiu NATO pe mare, uscat şi aer. Forţele armate îşi antrenează abilităţile de luptă
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    11 Mai 2022   •   13:02

Filmarea aceasta o facem prin intermediul unor ochelari cu vedere nocturnă, genul de ochelari pe care îi poartă militarii de la Forțele pentru Operațiuni Speciale pe timp de noapte sau în momentul în care intră în spații întunecate pentru a putea avea vizibilitate.

Misiunea din noaptea aceasta presupune ca un avion comercial de dimensiuni medii să aterizeze pe o șosea națională aici în Letonia în condiții de risc ridicat.

Viteza este ordinul de zi şi în cazul medicilor militari şi al soldaţilor care îi ajută să amplaseze spitalele de campanie.

În doar jumătate de oră din momentul în care au pus piciorul pe terenul de luptă, cazurile cele mai grave pot fi operate în aproape aceleaşi condiţii ca cele din spitalele civile.

În astfel de exerciții, se pun bazele unor prietenii pe viaţă. Iar eficienţa în luptă creşte spectaculos, în ciuda diferenţelor de limbă şi cultură.

"Lucrurile pe care noi le facem necesită consistență, atenție sporită la detalii, iar eficacitatea este cheia. Cu cât repeți mai mult astfel de exerciții, te perfecționezi de fiecare dată", spune un militar care a participat la exerciţiul NATO.

Militarii români sunt apreciaţi în mod deosebit de către colegii de exerciţii.

 Exercițiul Trojan Footprint 2022 adună împreună peste 3.300 de militari din 30 de țări NATO.

Aplicații au avut loc și în România dar s-au întins pe tot flancul estic al NATO, până în partea de nord a țărilor baltice, unde ne aflăm noi acum, Letonia și Lituania.

×
Subiecte în articol: letonia militari Trojan Footprint
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close