Antena 3 CNN Actualitate CTP, despre profesorul care îndeamnă elevii să nu poarte mască: "Eu l-aș trimite la cimitir. Să sape gropile celor uciși de COVID-19"

CTP, despre profesorul care îndeamnă elevii să nu poarte mască: "Eu l-aș trimite la cimitir. Să sape gropile celor uciși de COVID-19"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că profesorul care îi îndeamnă pe elevi, în timpul orei de şcoală, să nu poarte măști de protecție îi folosește pe copii ca pe "o masă de manevră" pentru a-și transmite mesajul şi ar trebui trimis la cimitir, să facă muncă în folosul comunităţii.

CTP, despre profesorul care îndeamnă elevii să nu poarte mască: "Eu l-aș trimite la cimitir. Să sape gropile celor uciși de COVID-19"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    23 Sep 2020   •   17:30

"Prima întrebare pe care mi-am pus-o este cum de a ajuns profesor acest specimen. Este un soi de troglodit care articulează limba română și la figură și la plex și (...) ceea ce șochează înainte de orice este utilizarea elevilor în această acțiune a sa. I-a utilizat ca o masă de manevră, ca pe niște animale, ca pe o turmă. Stăteau elevii în clasă și repetau ceea ce le spunea profesorul: `E adevărat că așa și pe dincolo? Da!`.

CTP: Mi se pare o chestiune penală. Nu știu cum ar putea să mai rămână în sistemul didactic

Asta mi se pare o chestiune penală. Nu știu cum ar putea să mai rămână în sistemul didactic această persoană. Normal mi se pare ca în 24 de ore să fie dat afară din orice școală din țara asta, să nu mai aibă dreptul vreodată să mai predea", a afirmat Cristian Tudor Popescu, informează digi24.ro.

Potrivit legii, profesorul nu poate fi suspendat câtă vreme Inspectoratul Școlar Bihor derulează ancheta, astfel că el poate preda în continuare.

"Dacă această persoană rămâne să predea în continuare cu atributele de profesor, după părerea mea este o zădărnicire totală a tot ceea ce se face în clipa de față în lupta cu acest virus. (...) Eu l-aș trimite pe acest domn la cimitir să facă muncă în folosul comunității, să sape gropile pentru înmormântarea celor uciși de COVID-19.

Acest ins a folosit sala de clasă, plătită de la buget de stat, s-a folosit de elevii veniți aici să învețe, s-a folosit de titlul său de profesor pentru a-și promova aceste idei. Așa ceva nu poate să nu fie sancționat și nu poate să continue.

CTP: După ce e dat afară din învăţământ, nu are decât să protesteze împreună cu Cristi Puiu și Viorel Cataramă

Și după ce este dat afară din sistemul școlar nu are decât să posteze câte filmulețe dorește, să nu i se ia libertatea de expresie, să se ducă prin piețe împreună cu Cristi Puiu și Viorel Cataramă și să protesteze, dar nu în calitate de profesor", a precizat jurnalistul CTP.

Tudor Popescu spune că ar vrea ca elevii să reacționeze și să protesteze faţă de un astfel de comportament care încurajează nepurtarea măștii.

Un profesor de sport din Oradea a pus la cale o scenetă, în care i-a implicat și pe elevi. Și el, și copiii purtau măști ale unor personaje de benzi desenate, iar dascălul îi încurajează pe cei mici să nu respecte regulile de protecție, pe care le consideră abuzive. 

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close