Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, după primirea unei cărţi de Marcel Proust de la Eugen Simion: Voi menţiona volumul în declaraţia de avere

Băsescu, după primirea unei cărţi de Marcel Proust de la Eugen Simion: Voi menţiona volumul în declaraţia de avere

Băsescu, după primirea unei cărţi de Marcel Proust de la Eugen Simion: Voi menţiona volumul în declaraţia de avere
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Oct 2011   •   08:21

După ce a aprofundat opera lui Mircea Cărtărescu, al cărui admirator s-a declarat, preşedintele Traian Băsescu are ocazia să se familiarizeze cu scrierile lui Marcel Proust.

Şeful statului a primit cadou opera integrală a marelui scriitor francez. În momentul în care academicianul Eugen Simion i-a înmânat volumele, Traian Băsescu a punctat momentul în stilul caracteristic şi i-a spus că va menţiona volumele în declaraţia de avere.

Potrivit Mediafax, Eugen Simion, fost preşedinte al Academiei Române, a luat parte, joi, la ceremonia de decorare de către şeful statului a unor personalităţi ale vieţii culturale internaţionale, care participă la colocviul "Penser l'Europe", care are loc la Bucureşti în perioada 13-15 octombrie.

Eugen Simion: Nu este un dar care să vă pună în conflict cu media
  
Cerându-şi scuze că vine la microfon fără să fi fost invitat, Eugen Simion i-a spus preşedintelui că doreşte să îi facă un cadou special.
  
"Nu este obiceiul, ştiu, de a recompensa într-un fel oarecare pe preşedintele României, dar, în cazul de faţă, pentru că suntem foarte legaţi între noi şi, îmi permiteţi, în numele Academiei Române şi al fundaţiei noastre, care organizează acest colocviu, să vă oferim un mic dar", a spus acesta.
  
Simion a precizat că opera integrală a lui Proust este tradusă pentru a doua oară în România. El a menţionat că România este unica ţară în lume unde Proust este tradus "de la un capăt la altul în altă limbă".
 
"Nu este un dar care să vă pună în conflict cu presa sau cu media în general", i-a spus el şefului statului, înainte de a-i înmâna cele trei volume.

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close