Controversă: Literatura gay, interzisă temporar de Amazon.com

15 Apr 2009   •   12:53
Controversă: Literatura gay, interzisă temporar de Amazon.com Amazon
Controversă în jurul portalului Amazon.com. Mai mult de 57.000 de cărţi cu tematică sau autori gay au dispărut din catalogul popularului portal, din cauza unei erori care afecta conţinutul pentru adulţi. În timp ce autori precum Oscar Wilde şi E.M. Forster au fost şterşi, albumele ?Playboy? au rămas în continuare pe site, anunţă Los Angeles Times pe pagina electronică.

Amazon.com a retras de pe listele de popularitate comercială şi din motorul de căutare numeroase . Reprezentanţii Amazon.com au încercat să remedieze repede situaţia şi au repus pe listă o parte dintre volumele dispărute.

Printre titlurile care încă nu pot fi găsite pe site se numără o poveste de dragoste lesbiană de Sylvia Brownrigg, precum şi biografia lui Ellen DeGeneres, scrisă de Lisa Iannucci.

Problema a fost semnalată sâmbăta trecută, când scriitorul Mark R. Probst a întrebat de ce cartea sa a dispărut din catalogul de pe Amazon. Reprezentanţii companiei i-au explicat că materialele pentru adulţi au fost scoase din topurile de vânzări şi din rezultatul căutărilor din ?respect pentru clienţi?.

Cartea lui Pobst este un roman cu protagonişti homosexuali, a cărui acţiune se petrece în Vestul Sălbatic. Acesta nu poate fi considerat material pentru adulţi.

Pe de altă parte, foarte multe titluri cu conţinut violent sau tematică erotică n-au fost încadrate în categoria ?material pentru adulţi?. Astfel, poze din revista ?Playboy? ale lui Helmut Newton nu au fost scoase, fiind considerate potrivite pentru publicul tânăr.

În cele din urmă, oficialii Amazon au declarat că este vorba despre o greşeală. Însă, nu au putut explica de ce eroarea a fost înregistrată numai în cazul secţiunii ?gay?.

Antena3.ro

Parteneri
x close