Antena 3 CNN Politică PSD şi PNL îl susţin pe Andrei Marga pentru preşedinţia ICR

PSD şi PNL îl susţin pe Andrei Marga pentru preşedinţia ICR

PSD şi PNL îl susţin pe Andrei Marga pentru preşedinţia ICR
Sursa foto: Foto: INTACT Images
29 Aug 2012   •   23:49

Premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, declară că partidul pe care îl conduce îl susţine pe fostul ministru de externe, Andrei Marga, pentru preşedinţia Institutului Cultural Român, informează Agerpres.
   
Acest anunţ vine în completarea susţinerii de care se bucură fostul ministru din partea PNL, pentru aceeaşi funcţie.
   
„Am în continuare un deosebit respect pentru omul Andrei Marga şi cred că ar fi o foarte bună opţiune pentru această funcţie. Cu o experienţă bogată, cu un bagaj cultural de excepţie, precum şi cu foarte multă dragoste de ţară, Andrei Marga este un candidat ideal pentru această poziţie“, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, preşedintele PSD.
   
Susţinerea PSD pentru Andrei Marga vine în contextul în care Institutul Cultural Român nu are, în prezent, un preşedinte, în urma demisiei fostului preşedinte.
   
''Partidul Social Democrat a susţinut întotdeauna nevoia unei îmbunătăţiri a activităţii acestei instituţii, iar domnul Marga are toate calităţile necesare pentru o astfel de funcţie'', adaugă comunicatul citat.
   
PNL îl susţine pe fostul ministru de Externe Andrei Marga în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, urmând ca propunerea să fie înaintată Parlamentului la începutul noii sesiunii ordinare, a declarat, miercuri, secretarul general adjunct al liberalilor, Dan Mihalache.
   
Potrivit lui Mihalache, propunerea ca Andrei Marga să fie desemnat la conducerea Institutului Cultural Român a venit din partea preşedintelui interimar al PNL, Daniel Chiţoiu, şi a primit un vot de susţinere la ultima şedinţă a Biroului Politic Central al PNL.
   
Marga ar urma să fie numit la conducerea ICR prin decizie a Senatului.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta andrei marga
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close