Antena 3 CNN Actualitate Studenţii vor putea merge gratuit la evenimente culturale, academice, sportive în cadrul "Unifest"

Studenţii vor putea merge gratuit la evenimente culturale, academice, sportive în cadrul "Unifest"

Studenţii vor putea merge gratuit la evenimente culturale, academice, sportive în cadrul "Unifest"
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Noi 2011   •   19:37

Studenţii din toată ţara vor putea participa gratuit la evenimente culturale, academice, sociale şi sportive, începând de luni, timp de zece zile, în cadrul celei de-a zecea ediţii a "Unifest", oragnizat de Uniunea Studenţilor din România (USR), informează Mediafax.
   
Cel mai mare festival studenţesc din ţară, "Unifest", potrivit organizatorilor, s-a deschis luni, în 17 centre universitare. Ajuns la ediţia a X-a, festivalul reuneşte o serie de spectacole de teatru, film, muzică, de care studenţii beneficiază gratuit.
   
Printre ele, spectacole de teatru, opera, opereta, seri la Ateneu, seri de poezie, vizionări de filme, dezbateri, conferinţe, traininguri, competiţii sportive, donare de sânge, petreceri. Toate sunt sub egida "Unifest" şi organizate de USR pentru celebrarea vieţii de student, a declarat luni, la deschiderea festivalului, preşedintele USR, Cristian Lumezeanu.
   
Desfăşurată sub tradiţionalul slogan "Distracţie gratis, nu degeaba!", ediţia aniversară din acest an este plină de elemente surpriză, după cum spune Cristian Lumezeanu.
   
"Prin accesul gratuit vom contribui la o creştere a participării la cultură a studenţilor, care era necesară. Este important ca România să aibă un viitor mai bun cu aceşti tineri", a spus luni vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Szell Lorincz.
   
Astfel, Dan Puric va susţine o prelegere cu titlul "Despre Identitate", trupa Phoenix va reveni în fata publicului studenţesc "într-un mega concert", pentru studenţi fiind pregătite 5.000 de bilete, iar "Ziua Internaţională a Studentului", se celebrează la Gala Studenţilor din România.
   
Obiectivele acestui festival studenţesc sunt valorificarea şi promovarea tuturor tinerilor talentaţi, creşterea consumului cultural, revigorarea activităţilor sportive şi competiţionale, potrivit organizatorilor.

×
Subiecte în articol: studenti USR gratuit teatru poezie muzica film tineri
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close