Antena 3 CNN Actualitate Cum a apărut un preot la înmormântarea unui bolnav de COVID. Poza a devenit virală pe internet - FOTO

Cum a apărut un preot la înmormântarea unui bolnav de COVID. Poza a devenit virală pe internet - FOTO

Fotografia unui preot din Olt a devenit virală pe internet, după ce a ţinut o slujbă de înmormântare îmbrăcat în combinezon. Peste echipamentul de protecţie, duhovnicul a pus şi patrafirul, ca totul să fie conform normelor bisericeşti.

Cum a apărut un preot la înmormântarea unui bolnav de COVID. Poza a devenit virală pe internet - FOTO
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    30 Iul 2020   •   09:20

Îmbrăcat în combinezon de protecţie, asemeni medicilor, peste care şi-a pus patrafirul, preotul a ţinut slujba de înmormântare a unui bărbat decedat de COVID-19, luându-şi toate măsurile de siguranţă, chiar dacă sicriul a fost sigilat şi adus la cimitir direct de la morgă.

Fotografia a stârnit diverse reacţii pe reţelele de socializare, însă părintele a explicat că şi preoţii sunt "doctori de suflete" şi că mai bine să previi decât să tratezi.

Preotul în combinezon: Nu am încălcat canoanele bisericeşti

Preotul a mai transmis presei că acest virus Sars CoV-2 face nenorociri şi că dacă nu ne ferim, nu o să fie bine.

Preot îmbrăcat în combinezon, la înmormântare

În plus, duhovnicul spune că nu a încălcat canoanele bisericeşti în acest fel, iar la slujba de înmormântare, le-a cerut participanţilor să stea la distanţă unii de alţii şi să poarte mască de protecţie, în aer liber.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), până miercuri, 2.269 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat. La ATI sunt internați 377 de pacienți, iar numărul este mai mare cu 24 de cazuri decât cel raportat marți.
 

×
Subiecte în articol: preot combinezon înmormântare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close