Antena 3 CNN Actualitate Cum arăta Carmen Iohannis înainte de Revoluție. Fotografia făcută chiar de Klaus Iohannis

Cum arăta Carmen Iohannis înainte de Revoluție. Fotografia făcută chiar de Klaus Iohannis

Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, este originară dintr-un sat aflat în Mureș. Cotidianul Zi de Zi Mureș a realizat un reportaj în satul Santu, comuna Lunca, locul unde s-a născut tatăl lui Carmen Iohannis. 

Cum arăta Carmen Iohannis înainte de Revoluție. Fotografia făcută chiar de Klaus Iohannis
Sursa foto: Hepta
10 Iul 2020   •   13:20

Un văr primar al Primei Doamne a dat publicității o fotografie făcută înainte de Revoluție. Chiar președintele Klaus Iohannis ar fi făcut fotografia respectivă. Vasile Lăzurcă este fiul unuia dintre unchii lui Carmen Iohannis.

”Suntem verișori primari, tatăl ei a fost cel mai mic dintre frații tatălui meu. Am fost la nunta lor, la înmormântare acum trei ani, unchiul a murit la vârsta de 97 de ani”, spunea el în 2014.

Cum s-au cunoscut Klaus și Carmen Iohannis

”Carmen a fost profesoară la ”Gheorghe Lazar” și el (Klaus Iohannis - n.red.) a fost profesor tot acolo, de fapt acolo s-au și cunoscut. Verișoara mea s-a născut la Sibiu, dar tatăl ei s-a născut la noi în sat și mama ei în Cozma, peste deal”, a spus Vasile Lăzurcă pentru Zi de Zi Mureș.

Bărbatul le-a prezentat atunci jurnaliștilor o fotografie în care apare și Carmen Iohannis.

Sursa foto: Zi de Zi Mures

”Klaus nu apare în poză, pentru că a facut-o chiar el”, a dezvăluit bărbatul.

Carmen Iohannis este descendenta unei familii române unite (greco-catolice) din localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, în județul Mureș.

Carmen Iohannis a practicat în copilărie baletul și a luat lecții de pian

L-a cunoscut pe Klaus Iohannis când avea 22 de ani, pe vremea studenției, prin intermediul unor prieteni sibieni și s-au căsătorit șapte ani mai târziu, în anul 1989.

Klaus Iohannis este membru al unei vechi familii de sași transilvăneni.

Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză, iar Klaus Iohannis este cel de-al patrulea Președinte al României ales după Decembrie 1989.

La 25 de ani de la Revoluție, cetățenii României au ales, prin vot popular, un „altfel” de Președinte - fost dascăl și mai apoi primar renumit pentru modul în care a transformat comunitatea în care s-a născut și a trăit, transmite presidency.ro.

Cuplul Iohannis nu are copii. Klaus Iohannis: Nu s-a putut să avem copii, din păcate

”Să nu înţeleagă cineva că intenţionat nu avem copii. Din păcate nu avem copii, nu s-a putut.  Şi atunci am avut, sigur, resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copii proprii, dar nu a fost să fie. Faptul că PSD a întors-o invers este o mârlănie fără margini”, a spus președintele Iohannis într-un interviu.

 

×
Subiecte în articol: Carmen Iohannis Klaus Iohannis
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close