Antena 3 CNN Actualitate Vești bune! Elevii s-ar putea reîntoarce în bănci pe 11 ianuarie

Vești bune! Elevii s-ar putea reîntoarce în bănci pe 11 ianuarie

În condițiile în care cursurile online nu s-au putut ține astăzi, tocmai din cauza problemelor serverelor de la Google, Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației, a făcut un anunț neașteptat, în exclusivitate la Antena 3. Acesta a spus că elevii se vor putea reîntoarce în bănci începând cu data de 11 ianuarie, însă acest lucru va depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național.

Vești bune! Elevii s-ar putea reîntoarce în bănci pe 11 ianuarie
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    14 Dec 2020   •   17:00

Google Classroom a picat luni, alături de toate celelalte platforme aparținând gigantului. Problemele au fost raportate în mai multe părți ale lumii, printre care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și India.

Problemele au fost sesizate și de utilizatorii din țara noastră.

Jean Badea, secretar de Stat în Ministerul Educației, a intervenit la Antena 3, unde a făcut un anunţ neaşteptat.

Serviciile Google s-au oprit timp de 20 de minute

''Astăzi, cursurile s-au desfășurat normal, cu precizarea, că timp de 20 de minute, întradevăr, serviciile Google s-au oprit. Am contactat reprezentanții Google, ne-au asigurat că pornesc și întradevăr, au pornit foarte repede, deci, practic, a fost o întrerupere de 20 de minute, pe care de altfel, am experimentat-o și noi la Ministerul Educației, fiind într-o videoconferință, organizată chiar de Guvern. 

Nu aș spune că au fost chiar afectați. Aș putea spune că a fost vorba de o întrerupere de 20 de minute (...) Lucrurile au revenit la normal în scurt timp, după 20 de minute, atunci când practic, toate serviciile au fost repornite. 

Cursurile ar putea fi reluate începând cu 11 ianuarie

Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondare cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația edidemiologică la nivel național.

Am făcut apel în această perioadă  la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlnic cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim'', a spus Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Jean Badea elevi cursuri
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close