Antena 3 CNN Actualitate De ce nu a scăzut numărul cazurilor de COVID, deşi a venit vara, aşa cum se spunea. Explicaţia epidemiologilor

De ce nu a scăzut numărul cazurilor de COVID, deşi a venit vara, aşa cum se spunea. Explicaţia epidemiologilor

În iarnă, când a început pandemia de coronavirus, mulţi specialişti încercau să ne liniştească spunând că va veni vara, iar impactul cazurilor se va diminua, pentru că virusului nu-i place căldura. Vara a venit, dar epidemia pare să se accentueze, doavadă stând numărul crescut al cazurilor de COVID din ultima vreme.

De ce nu a scăzut numărul cazurilor de COVID, deşi a venit vara, aşa cum se spunea. Explicaţia epidemiologilor
Sursa foto: Pixabay
de Denisa Nedelcu    |    14 Iul 2020   •   10:12

Medicii explică faptul că, pentru ca limitarea răspândirii acestui virus să aibă loc, este nevoie de temperaturi foarte mari, de peste 37 de grade şi, în plus, să se respecte în continuare măsurile de protecţie.

"S-a spus și s-a dovedit, de fapt, prin studii și Universitatea Harvard a afirmat că practic, transmisibilitatea scade cu aproximativ 20 la sută pe perioada caldă. Însă asta presupune temperaturi de 37 de grade sau peste 37 de grade. Deci, dacă ne aflăm la 32, 33, 34 de grade și nouă ne este cald, asta nu este suficient ca lucrurile să se modifice în mod semnificativ", a explicat Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, potrivit digi24.ro.

Medic: La noi, numărul de cazuri este mai crescut la segmentul 45-55 de ani

Cât despre faptul că a scăzut vârsta la care persoanele sunt bolnave de COVID, deşi înainte afecta mai mult vârstnicii, medicul spune că mobilitatea tinerilor a crescut foarte mult în această perioadă de vacanțe. "Crescând mobilitatea, crește numărul de contacți posibil infectanți și crescând numărul de forme de infecții, practic crescând numărul de infecții, crește și numărul de forme grave, inclusiv cea care se manifestă prin acea furtună citokinică. 

Faptul că la noi numărul de cazuri este mai crescut la acest segment, 45-55 de ani, se poate explica prin faptul că aceasta este grupa de vârstă cea mai activă în general și atunci, iarăși, mobilitatea este foarte mare, numărul de contacți potențial infectanți este mai mare și numărul de infecții este mai mare”, a arătat profesorul Emilian Popovici.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus Emilian Popovici
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close