Antena 3 CNN Actualitate Diana are 24 de ani și din păcate, se stinge din viață din cauza unei meningite. Medicii au anunțat cum mai poate fi salvată

Diana are 24 de ani și din păcate, se stinge din viață din cauza unei meningite. Medicii au anunțat cum mai poate fi salvată

Diana are 24 de ani și din păcate, se stinge din viață din cauza unei meningite. Medicii au anunțat cum mai poate fi salvată
21 Ian 2019   •   15:55

Toată lumea a fost şocată de povestea Dianei Ghişoiu, tânăra de 24 de ani, bolnavă de meningită şi care se află în moarte cerebrală de două săptămâni, în Secţia de Terapie Intesivă din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. În timp ce din alte judeţe din ţară vin veşti că se moare zilnic de gripă, anul acesta a început la Sibiu cu vestea tragică că o tânără moare de meningită. Salvarea fetei este imposibilă, din punct de vedere medical. Doar o minune o mai poate aduce la viaţă, potrivit medicilor,s crie Ora de Sibiu.

Diana şi-a petrecut Revelionul, în Turcia, împreună cu prietenul ei, din spusele familiei, către medici. Ultima fotografie a fetei pe pagina ei de facebook, arată că ea a fost la Istanbul în 31 decembrie.

Faptul că Diana fusese răcită, chiar şi uşor, că a zburat cu avionul şi a străbătut aproape 3.000 de kilometri, la interval scurt, în nicio săptămână, plus distracţia de Revelion, toate au însemnat o oboseală care i-a slăbit imunitatea, potrivit specialiştilor. „Ea a plecat în 28 decembrie în Turcia, s-a întors în 1 ianuarie. Deci, organismul ei a fost supra solicitat, obosit. Sistemul ei imunitar, este clar, a fost zero”, este de părere directorul DSP Sibiu, dr. Gabriel Budescu. Potrivit acestuia, nimeni nu poate spune dintre apropiaţii fetei dacă Diana a luat vreun medicament cât a fost în Turcia. Nici medicii nu mai pot determina acum, după 20 de zile, dacă Diana a luat sau nu vreun microb din Turcia, fiind ştiut faptul că această ţară atât de căutată de turiştii de pe toate continentele, este recunoscută şi pentru forme foarte severe de boli care se pot lua.

Există pacienţi care s-au îmbolnăvit de forma de meningită pe care o are Diana Ghişoiu, dar pe care medicii i-au tratat şi vindecat în Sibiu. Diana nu s-a îmbolnăvit de o meninigită pentru care nu s-a ştiut tratamentul sau nu ar fi avut cine să o facă bine. Prima ipoteză medicală este că Diana a avut organismul atât de slăbit, posibil şi pe fondul oboselii accumulate, încât nu a avut imunitatea suficient de puternică ca să lupte şi să poată fi salvată. Mai mult, dacă Diana a luat medicamente fără să ceară sfatul unui medic când s-a simţit rău, această automedicaţie a făcut mai mult rău, decât bine, spun specialiştii. „Noi am zis că poate ar fi vorba de o tulpină foarte virulentă, dar nu, ea a fost ca toate celelalte. Eu zic că organismul a fost cel care a cedat, poate că el nu a putut să lupte şi probabil o fi estompat şi tabloul clinic, pentru că dacă o fi luat nişte medicamente, fata nu a spus ce s-a întâmplat şi când nu a mai putut a spus şi a fost prea târziu”, arată directorul DSP Sibiu.

Din nefericire orice mic semn pe care pare că îl dă Diana, care e în moarte cerebrală, nu reprezintă altceva decât nişte „reflexe spinale”, spun medicii de la Judeţean. „Reflexele prezentate de pacientă sunt reflexe spinale, care pot rămâne neafectate. Precizăm totodată că moartea cerebrală nu trebuie confundată cu starea comatoasă. Ne exprimam întreaga compasiune familiei şi suntem solidari cu aceasta in ceea ce privește speranța ca o minune se va întâmpla şi situația pacientei se va îmbunătăți, cu toate că datele medicale nu ne permit să anunțăm o astfel de speranță”, precizează Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close