Antena 3 CNN Actualitate DIETA. O tânără din Iași s-a apucat de o dietă banală când avea 10 ani. Ce au descoperit medicii după patru ani: "Este o afecţiune mai rea chiar şi decât leucemia!"

DIETA. O tânără din Iași s-a apucat de o dietă banală când avea 10 ani. Ce au descoperit medicii după patru ani: "Este o afecţiune mai rea chiar şi decât leucemia!"

DIETA. O tânără din Iași s-a apucat de o dietă banală când avea 10 ani. Ce au descoperit medicii după patru ani: "Este o afecţiune mai rea chiar şi decât leucemia!"
23 Mar 2019   •   10:37

DIETA. O adolescentă în vârstă de doar 14 ani, care a ţinut vreme de patru ani un regim extrem de restrictiv, a ajuns acum în situaţia teribila de a nu putea supravieţui decât, foarte probabil, printr-un complicat transplant de măduvă. Asta deoarece, în momentul de faţă, organismul ei efectiv nu mai poate produce deloc sânge. A ajuns zilele trecute în Clinica de Hematologie şi Oncologie Pediatrică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ deoarece nu s-a mai putut ridica din pat, scrie Ziarul de Iași.

DIETA. Din cauza unei alergii constatate de medicii din Iași, când fetița avea 10 ani, aceasta a trecut pe o dietă severă. " Ne-a dat acest regim extrem de strict, pe care a zis să îl urmăm“, a mai completat mama adolescentei. Regimul impus îi permitea să mănânce doar orez, morcov, carne de pui fiartă de două ori pe săptămână, şi fructe, cum ar fi mere, pere, gutui doar sub forma unui gem făcut în casă.

DIETA. Medicii ieşeni spun că acest regim a afectat foarte grav starea de sănătate a fetei, iar acum se încearcă din răsputeri stabilizarea sa. „Acest regim a adus-o în starea în care nici globulele roşii, nici cele albe, nici trombocitele nu se mai formează. Este o afecţiune mai rea chiar şi decât leucemia. Noi am început aici să îi dăm treptat toate alimentele interzise, şi momentan merge bine, nu a făcut nicio alergie“, a precizat prof.dr. Ingrid Miron, şeful Clinicii de Hematologie şi Oncologie Pediatrică de la unitatea medicală.

Mai multe, pe Ziarul de Iași.

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close