Antena 3 Actualitate Educație BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua. Candidații vor susţine miercuri proba obligatorie a profilului

BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua. Candidații vor susţine miercuri proba obligatorie a profilului

de S.T.    |    22 Aug 2017   •   12:13
BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua. Candidații vor susţine miercuri proba obligatorie a profilului

BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua. Candidaţii la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului vor susţine miercuri proba obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua. Probele scrise ale sesiunii august-septembrie a examenului de bacalaureat se vor încheia joi cu proba la alegere a profilului şi specializării.

BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua. PROBA DE EVALUARE A COMPETENȚELOR LINGVISTICE

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) începe vineri, 25 august, şi continuă luni, 28 august, când este programată şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B).

BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua. PROBA DE EVALUARE A COMPETENȚELOR DIGITALE

Evaluarea competenţelor digitale (proba D) se va derula în zilele de 29 şi 30 august, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) să se desfăşoare în zilele de 30 şi 31 august.

REZULTATE BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.

BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua. „Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu”, precizează MEN.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea şi să obţină cel puţin media 6 la probele scrise.

BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua. REZULTATELE VOR FI AFIȘATE PE 1 SEPTEMBRIE

Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie până la ora 16,00 iar contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi între orele 16,00 şi 20,00. Afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 6 septembrie.

BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, "nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii".

Nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua. Un număr de 39.435 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close