Antena 3 Actualitate Educație BACALAUREAT 2017, sesiunea specială. Olimpicii susţin prima probă a examenului

BACALAUREAT 2017, sesiunea specială. Olimpicii susţin prima probă a examenului

de S.T.    |    29 Mai 2017   •   08:29
BACALAUREAT 2017, sesiunea specială. Olimpicii susţin prima probă a examenului
Sursa foto: Foto: Agerpres

BACALAUREAT 2017, sesiunea specială. Sesiunea specială a examenului de bacalaureat începe luni, iar la jumătatea lunii iunie va avea loc şi sesiunea specială a examenului privind evaluarea naţională, la acestea urmând să participe peste 250 de elevi.

„Peste 250 de elevi s-au înscris în vederea participării la sesiunea specială a examenului naţional de bacalaureat, respectiv a evaluării naţionale la clasa a opta. Cele două sesiuni sunt organizate pentru componenţii loturilor olimpice care vor reprezenta România, în lunile iunie şi iulie, în competiţiile internaţionale pe discipline şi în concursurile sportive, dar şi pentru absolvenţii de liceu care vor susţine examen de admitere la universităţile din străinătate”, informează Ministerul Educaţiei Naţionale într-un comunicat de presă remis Agerpres.

BACALAUREAT 2017, sesiunea specială. Potrivit sursei citate, sesiunea specială 2017 a bacalaureatului se va desfăşura la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti, în perioada 29 mai - 9 iunie şi sunt aşteptaţi să participe 223 de elevi de clasa a douăsprezecea. Dintre aceştia, 46 de elevi fac parte din loturile olimpice şcolare pe discipline, 144 de elevi sunt incluşi în loturile sportive şcolare, iar 33 de elevi şi-au manifestat intenţia de a candida la admiterea în învăţământul superior în afara ţării.

BACALAUREAT 2017, sesiunea specială. Sesiunea specială debutează luni şi marţi cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă. Miercuri este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de 2 şi 3 iunie, evaluarea competenţelor digitale.

Sesiunea specială a evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a opta se va desfăşura între 13 şi 16 iunie la Şcoala Gimnazială "Tudor Arghezi" din Capitală, fiind înscrişi 34 de elevi.

Calendarul desfăşurării probelor, toate scrise, are următoarea formulă: 13 iunie - limba şi literatura română, 14 iunie - matematică, 15 iunie - limba şi literatura maternă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close