Antena 3 Actualitate Educație BACALAUREAT 2018: Olimpicii susţin Bacalaureatul în sesiunea specială. Calendarul examenelor

BACALAUREAT 2018: Olimpicii susţin Bacalaureatul în sesiunea specială. Calendarul examenelor

de S.T.    |    08 Mai 2018   •   18:52
BACALAUREAT 2018: Olimpicii susţin Bacalaureatul în sesiunea specială. Calendarul examenelor

BACALAUREAT 2018. Un număr de 148 de elevi de clasa a XII-a aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale vor participa la Ploieşti la sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat.

BACALAUREAT 2018. „Colegiul Naţional 'Mihai Viteazul' din Ploieşti găzduieşte, în perioada 10 - 25 mai, sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale pe discipline/sportive. Pentru susţinerea examenului în această sesiune sunt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale. De asemenea, pot participa trei absolvenţi ai unităţilor de învăţământ militar nominalizaţi de Ministerul Apărării Naţionale pentru concursul de admitere în instituţii de învăţământ de profil din SUA”, informează MEN într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 10 şi 11 mai.

BACALAUREAT 2018. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 14-15 mai - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, 16 mai - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, 17-18 mai - evaluarea competenţelor digitale.

BACALAUREAT 2018. Probele scrise au următorul calendar: 21 mai - Limba şi literatura română, 22 mai - proba obligatorie a profilului, 23 mai - proba la alegere a profilului şi specializării şi 24 mai - limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18,00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18.00 - 20.00).

BACALAUREAT 2018. În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close