BAREM DE CORECTARE LA SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Cum trebuiau rezolvate subiectele la matematică de către elevii din clasa a VII-a

12 Mar 2019   •   10:29
BAREM DE CORECTARE LA SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Cum trebuiau rezolvate subiectele la matematică de către elevii din clasa a VII-a

BAREM DE CORECTARE LA SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Ministerul Educaţiei Naţionale (MEC) organizează, în perioada 11 - 13 martie 2019, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care participă, în premieră, și elevii clasei a VII-a. Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.

BAREM DE CORECTARE LA SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Calendarul simulării EN VIII din acest an are următoarea configurație: 

  • 11 martie - Limba și literatura română
  • 12 martie - Matematică
  • 13 martie - Limba și literatura maternă
  • 22 martie - Comunicarea rezultatelor

BAREM DE CORECTARE LA SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ.

BAREM DE CORECTARE LA SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

BAREM DE CORECTARE LA SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

BAREM DE CORECTARE LA SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

x close