Antena 3 Actualitate Educație edu.ro SUBIECTE BAC, sesiunea de toamnă. SUBIECTELE la limba maternă

edu.ro SUBIECTE BAC, sesiunea de toamnă. SUBIECTELE la limba maternă

de S.T.    |    22 Aug 2019   •   10:40
edu.ro SUBIECTE BAC, sesiunea de toamnă. SUBIECTELE la limba maternă

SUBIECTE BAC, sesiunea de toamnă. Peste 43.500 de candidaţi sunt aşteptaţi să participe la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat.

SUBIECTE BAC, sesiunea de toamnă. Primele rezultate se vor afişa în 3 septembrie, când se vor depune şi contestaţiile, iar rezultatele finale sunt programate să fie publicate în 7 septembrie.

SUBIECTE BAC, sesiunea de toamnă. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale susţin, joi, proba scrisă la Limba şi literatura maternă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

SUBIECTELE și Baremul de corectare la proba scrisă la Limba şi literatura maternă, publicate AICI.

BAC 2019, sesiunea august-septembrie. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video, precizează MEN.

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

BAC 2019, sesiunea august-septembrie. Cei surprinşi în astfel de situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului, informează Ministerul Educaţiei.

BAC 2019, sesiunea august-septembrie. MEN pune la dispoziţie linia Telverde (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibilă în perioada 21 - 22 august, respectiv luni, 26 august, între orele 8,00 - 16,00, iar vineri, 23 august, între orele 8,00 - 14,00.

BAC 2019, sesiunea august-septembrie. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; să susţină toate probele scrise şi să obţină nota 5 la fiecare dintre acestea; să obţină media 6 cel puţin la probele scrise. 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close