EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. EDU.RO, modele de subiecte și barem la Limba și literatura română

17 Iun 2019   •   12:42
EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. EDU.RO, modele de subiecte și barem la Limba și literatura română

Absolvenţii de gimnaziu vor susţine marţi proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale. Pe 20 iunie va fi proba scrisă la matematică, iar pe 21 iunie este programată proba la Limba şi literatura maternă. La fiecare probă, elevii vor avea la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor. 

EDU.RO a făcut publice modelele de subiecte și baremul de corectare.

Vezi AICI baremul.

Vezi AICI modelele de subiecte.

Un număr de 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris la EVALUARE NAȚIONALĂ 2019., conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Un număr de 13.906 absolvenţi de gimnaziu s-au înscris să participe la Evaluarea Naţională în Capitală, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar. 

Ei vor susţine probele din cadrul Evaluării Naţională în Bucureşti în 206 centre de examen, iar evaluarea lucrărilor vor fi făcute în 6 centre zonale. 

Media obţinută la examenul de Evaluare Naţională are o pondere de 80% din media de admitere la liceu, iar media generală de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 20%. 

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale vor fi afişate pe data de 25 iunie. În aceeaşi zi, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii. În perioada 26-28 iunie vor fi soluţionate contestaţiile, iar afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 29 iunie. Repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc pe 12 iulie. 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019.

Ce trebuie să știe elevii

Probele încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

Potrivit MEN, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Ministerul Educaţiei Naţionale a pus la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale.

Numărul va fi disponibil în perioada 18 - 20 iunie, între orele 8,00 - 16,00, iar vineri, 21 iunie, între orele 8,00 -14,00.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Parteneri
x close