Antena 3 Actualitate Educație EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A IV. Elevii au la dispoziție 60 de minute să rezolve subiectele

EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A IV. Elevii au la dispoziție 60 de minute să rezolve subiectele

13 Mai 2019   •   22:59
EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A IV. Elevii au la dispoziție 60 de minute să rezolve subiectele
Sursa foto: Foto: Agerpres

EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A IV. Elevii de clasa a IV-a încep evaluarea națională marți, 14 mai, cu testarea la Limba română. Elevii vor avea la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva subiectele de evaluare. 

EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A IV. Elevii de clasa a IV-a vor susține două probe, la evaluare: Limba română și Matematica. Copiii aparținând minorităților naționale vor da evaluarea și la Limba maternă. Testarea se va susține în clasele în care elevii învață în mod normal. Elevii nu vor susține evaluarea cu învățătoarea de la clasă, ci cu două cadre didactice din școală care nu au ore la ei.

EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A IV.  Subiectele de la evaluarea națională a elevilor de clasa a IV-a sunt concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNE) – instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează cerințele pentru toate examenele școlare. Potrivit regulilor de evaluare, subiectele de la clasa a IV-a trebuie “să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu”, dar și “să aibă un nivel mediu de dificultate”.

EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A IV. Testul la română “vizează evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română”, iar al doilea test organizat la clasele a IV-a vizează evaluarea competențelor de matematică.

EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A IV. Calendar Evaluarea națională la clasa a IV-a 2019

14 mai 2019: Limba română

15 mai 2019: Matematică

16 mai 2019: Limba maternă.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close