Antena 3 Actualitate Educație EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A VI-a. Anunțul făcut de reprezentantul părinților

EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A VI-a. Anunțul făcut de reprezentantul părinților

22 Mai 2019   •   07:27
EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A VI-a. Anunțul făcut de reprezentantul părinților
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Copiii aflați acum în clasa a VI-a nu vor da la final de gimnaziu examene transdisciplinare, spune președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, Iulian Cristache. Este vorba despre “elevii uitați de Ministerul Educației”, pentru care legea educației prevede de 8 ani că trebuie să dea, la clasa a VIII-a, examene noi, informatică, plus admitere la liceu, fără însă ca pregătirea lor să fi fost făcută până acum transdisciplinar.

“În urma discuțiilor purtate în ultimele 2 zile, avem garanția (verbală deocamdată) că se vor amâna / modifica. Acest lucru se va întâmpla cu prima modificare legislativă adusă” legii educației, scrie reprezentantul părinților, Iulian Cristache, pe pagina sa de Facebook, potrivit edupedu.ro.

Declarația președintelui Federației de Părinți din Preuniversitar vine după ce ministrul educației a evitat să spună clar, la o conferință organizată în urmă cu 10 zile, ce se va întâmpla cu examenul stipulat în lege. “Nici profesorii n-au fost formați inițial și nici prin formarea continuă pentru predarea transdisciplinară, ca urmare în acești ani elevii n-au beneficiat de predarea transdisciplinară. Și, ca urmare, mi-e greu să susțin în evaluare ceva ce nu s-a făcut în predare. (…) O să rog comisia de învățământ și de la Cameră, și de la Senat, să discutăm acest subiect, pentru că trebuie să dăm un răspuns foarte clar și trebuie să fie un răspuns legislativ“, spunea atunci Ecaterina Andronescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close