Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Revoltător! Ministerul Educației vrea desființarea istoriei din școli și licee

Revoltător! Ministerul Educației vrea desființarea istoriei din școli și licee

Revoltător! Ministerul Educației vrea desființarea istoriei din școli și licee
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Feb 2016   •   19:28
Ministerul Educației, condus azi de Adrian Curaj, a declanșat o vastă operațiune de schimbare a disciplinelor și manualelor din învățământul pre-universitar românesc.

Din dispoziția ministrului Curaj a fost constituit un "grup de lucru" din care fac parte oameni de știință eminenți, precum marele matematician Solomon Marcus dar și atârnători politici, propagandiști ai lui Traian Băsescu, recompensati cu funcții și poziții după lupta lor în favoarea celui mai nepopular și demis președinte din istoria României.

Este cazul personajului numit Ștefan Vlaston. Fost candidat PDL, actual vicepreședinte al PMP, Vlaston e un activist de bază în buticul politic al lui Traian Basescu, alături de multi indivizi penali precum Elena Udrea, Florin Popescu și chiar Basescu în persoană.

Grupul de lucru numit de ministrul curaj e format din 11 persoane. 6 dintre acestea au preluat initiativa si conducerea grupului practic, realizand o asa numita "ELABORARE A ARHITECTURII CURICULARE".  Un termen pretentios ce vizeaza de fapt desfiintarea unor discipline clasice din invatamantul preuniversitar romanesc.

Pe linga desfiintarea materiilor numite : Chimie, Fizica si Biologie si cumularea lor sub denumirea impersonala de "Stiintele vietii", grupul de lucru a emis o decizie absolut revoltatoare: DESFIINTAREA DISCIPLINEI ISTORIE DIN SCOLI SI LICEE !

Aceasta propunere concretizata deja pe hartie este lansata din luna Decembrie si a generat proteste uriase in mediul academic. Din pacate ministrul Adrian Curaj n-a binevoit sa raspunda acestor proteste si pare ca gireaza una din cele mai mari gafe din istoria educatiei romanesti, de la Spiru Haret pina astazi.

Potrivit acestui grup de lucru de la Ministerul Educatiei, ISTORIA SE VA DESFIINTA SI SE VA NUMI "EDUCATIE PENTRU SOCIETATE" !

Marii istorici si profesori sunt de-a dreptul stupefiati si nu ezita sa spuna direct ca este un atac fara precedent la fiinta noastra nationala. Au mai existat in trecut unele tentative murdare de a sterge Istoria romanilor, maghiarii si rusii exceland in aceste operatiuni anti-romanesti.

In pragul aniversarii a 89 de ani, academicianul Dinu C Giurescu, reputat istoric si luptator pentru cauza nationala, a transmis in exclusivitate pentru emisiunea "Punctul de intalnire" un protest vehement (în materialul VIDEO).

Lucia Hossu Longin, autoarea “Memorialului Durerii”, a explicat, în ediția de duminică a emisiunii Punctul de Întâlnire, că este foarte greu de stabilit de ce s-a ajuns aici.

Asistăm la o propunere dezastruoasă. Unui străin i se cere să știe istorie, tinerilor noștri nu mai sunt obligați să știe. Dar de ce să mă mir? Mă uit la un licean, să zicem de clasa X-a. Poartă blugi din Turcia, adidași din Kuweit, un telefon din Italia, consumă fructe și legume de peste tot mai puțin din România. Sigur, e plăcut, dar iată, ne apropiem de situația în care nu mai este admisă istoria pentru pregătirea conștiinței colective. Nici nu pot să îmi imaginez cum ar fi această propunere să devină realitate. (...) Se vorbește de Mineriadă și se spune că manifestanții au dat foc la Ministerul de Interne și la TVR. Cum să spui așa ceva? Nu numai trecutul este ignorat, falsificat dar și istoria recentă. Este un semnal de alarmă. Eu nu cred că se va întâmpla. Pentru cauze din acestea ar trebui să ieșim în stradă. Nu să schimbăm guvernul Ponta. Trebuie să ieșim în stradă când este atacată ființa noastră națională.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close