Antena 3 Actualitate Educație O nouă probă obligatorie ar putea fi introdusă la Bacalaureat

O nouă probă obligatorie ar putea fi introdusă la Bacalaureat

02 Apr 2018   •   18:52
O nouă probă obligatorie ar putea fi introdusă la Bacalaureat

O nouă probă este pregătită să fie introdusă pentru examenul național de bacalaureat, cu argumentul că astfel va crește nivelul de sănătate a tinerilor. Noua probă va fi educația fizică și sport sau, mai exact, "evaluarea competențelor motrice formate pe durata învățământului liceal, pentru elevii apți din punct de vedere medical să desfășoare activități de educație fizică și sport".

Propunerea a fost avansată în Parlament chiar de Putere, într-un proiect în care este invocat faptul că, din anul 2016, 1 din 3 tineri nu fac sport, iar 9 din 10 tineri petrec 8 ore pe zi în fața televizorului, pe internet sau cu jocurile video.

”Programa încărcată și numărul de ore crescut pentru disciplinele teoretice determină elevii și tinerii să acorde din ce în ce mai mult timp activităților de studiu și foarte puțin sau deloc mișcării și sportului. Efortul intelectual al elevilor și studenților nu este completat cu activități sportive la nivel de unitate de învățământ prin care aceștia să își pună în mișcare mușchii și corpul”, susțin autorii proiectului, potrivit profit.ro

 

 

×
Subiecte în articol: proba

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close