Antena 3 Actualitate Educație REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO. Notele la BACALAUREAT 2017 pentru fiecare școală din județ

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO. Notele la BACALAUREAT 2017 pentru fiecare școală din județ

05 Iul 2017   •   09:25
REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO. Notele la BACALAUREAT 2017 pentru fiecare școală din județ

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO. Mai mulți candidați din Bacău înscriși în examenul de bacalaureat 2017, sesiunea de vară, au semnalat că luni, la proba scrisă de la Limba și literatura română, la centrul de la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău, mai mulți elevi au fost puși să își rescrie tezele, pentru că ar fi apărut o eroare de… organizare. REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO. Notele vor fi afișate pe 5 iulie, până la ora 16.00. REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO. După acest moment, pot fi depuse contestațiile. 

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO Probleme cu scrierea profilului

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO „Ne-am strâns în sala de examen cu toții, am început să completăm foile cu datele noastre. Ni s-a spus să scriem că suntem de la profil «umanist», după care au venit subiecte și ne-am apucat cu toții să le rezolvăm. După o oră, a venit directoarea de comisie care ne-a spus că ne anulează lucrările, că au fost instruiți greșit în legătură cu profilul și că de fapt ar fi trebuit să scriem «uman»”, a explicat o candidată. Aceasta mai spune că le-au fost luate foile pe care lucraseră deja, mulți s-au apucat de transcris pe noile foi ceea ce deja scriseseră pe cele ce le-au fost anulate, însă nu s-au mai putut încadra în timpul alocat, de trei ore.

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO Practic, li s-au schimbat foile de examen în timpul examenului și atât, ca și cum nu s-a întâmplat nimic.

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO Unii nu au terminat subiectele

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO „Nu ni s-a mai permis să stăm în plus, iar mulți dintre noi nu am reușit să terminăm subiectul al treilea. Este inadmisibil. Să ne ia lucrările după o oră, să transcriem tot ce am făcut până atunci și să nu ne mai dea timp în plus. Mulți am intrat și în panică. Eram candidații de la trei clase de uman”, a mai spus o elevă. „Ne revoltă că după toată această tevatură nici măcar nu am fost lăsați în plus, după ora 12.00, pentru perioada de timp pierdută. E bătaie de joc la adresa noastră, a celor care am învățat”, a mai adăugat un băiat, și el afectat de cele întâmplate.

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO Inspectoratul Școlar a confirmat situația

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO Ce spune Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău în fața acestor acuzații? Prin vocea prof. Florin Lazăr, inspector școlar general, ni s-a transmis că situația se confirmă, că într-adevăr s-au schimbat foile, dar că nu e vorba de o oră întârziere, ci de 10 minute (de la 9.10, de când s-au distribuit subiectele, până la 9.20, când s-a solicitat schimbarea).

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO Și că, urmare a celor întâmplate, comisia le-a acordat „tacit” acelor elevi din examen să depășească timpul de lucru alocat, cu această perioadă pierdută. Ceea ce nu s-a întâmplat, după cum susțin candidații.

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO „Atunci, dați-mi voie să verific înregistrările video și audio din acele clase, deoarece eu nu am nicio calitate în acest moment, ci doar președintele comisiei județene de bacalaureat”, a declarat ferm Lazăr.

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO Situația a fost mai gravă

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO Ulterior, situația s-a dovedit a fi mult mai gravă, așa că s-a întrunit de urgență și un Consiliu de Administrație.

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO „Președinta comisiei județene de bacalaureat trebuia să ia măsuri. Este vorba despre Ana – Maria Egarmin, inspector școlar general adjunct. Am luat act de ceea ce ați sesizat, am analizat și alte probleme apărute și am luat mai multe decizii. Mai întâi, am schimbat președintele comisiei de la Pedagogic, pe doamna profesor Adriana Busuioc, cu domnul profesor Iustin Antonie. Din discuții, a fost vorba despre maximum un sfert de oră. Ca explicații date până acum, de președinta de la Pedagogic, mi s-a spus că s-a primit un email cu detaliile privind modul cum trebuiau completate datele candidaților pe lucrări, dar nu s-au citit cu atenție și în timp util. Asta a fost o primă abatere”, a fost declarația inspectorului general Florin Lazăr, după două ore de la prima discuție.

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO Păziți de jandarmi

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO În perioada 06.06 – 05.07.2017, efective din cadrul unităţii de jandarmi Bacău vor acţiona pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a examenului de Bacalaureat 2017

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO Pe timpul desfăşurării primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, jandarmii băcauani vor adopta măsurile specifice, în cooperare cu structurile de poliţie competente teritorial, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în zona unităţilor de învăţământ unde se organizează centre în care se susţin probe în cadrul acestor examene, precum şi pe timpul transportului în siguranţă a lucrărilor, de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare.

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO Ce urmau să facă jandarmii

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO La nivelul judeţului Bacău, jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la 16 unităţi de învăţământ, în scopul desfăşurării în condiţii de siguranţă a examenelor şi celorlalte activităţi conexe, respectiv transportul în siguranţă a lucrărilor, de la centrele de examen la cele două centre zonale de evaluare.

REZULTATE BAC 2017 BACĂU EDU.RO Misiunile jandarmilor constau, în principal, în prevenirea faptelor antisociale care ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, desfăşurarea în condiţii optime a examenelor, soluţionarea imediată a oricăror incidente care ar putea pune în pericol siguranţa elevilor sau a cadrelor didactice.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close