Antena 3 Actualitate Educație REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO. Notele la BACALAUREAT 2017 pentru fiecare școală din județ

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO. Notele la BACALAUREAT 2017 pentru fiecare școală din județ

05 Iul 2017   •   09:20
REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO. Notele la BACALAUREAT 2017 pentru fiecare școală din județ

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO. Vineri, la ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2017, a fost eliminat un candidat deoarece a fost identificat având asupra sa aparatură electronică. REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Tânărul este absolvent al Liceului cu Program Sportiv Roman și se afla în Centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Vasile Sav“ Roman. REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO. Notele vor fi afișate până la ora 16.00 pe bacalaureat.edu.ro.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Examen la 10 discipline

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Proba scrisă a fost susținută de 3.365 de candidați, iar examenul s-a susținut la 10 discipline, fiind date 14 tipuri de subiecte. Din păcate, și de la această probă s-au înregistrat absențe, 144 de absolvenți preferând să rateze șansa obținerii diplomei de Bacalaureat, scrie ziarulceahlaul.ro.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, între orele 16:00-20:00.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Ploaie de absenți

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO A doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea obligatorie a profilului, a lăsat fără diplomă 136 de elevi. Aceștia au absentat, fapt care le-a anulat orice șansă de a lua BAC-ul în sesiunea de vară. Dintre cei 3.337 de candidați prezenți, ieri, la testare, 953 au susținut proba cu subiecte de istorie și 2.384 de absolvenți au susținut proba cu subiecte de matematică.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și specializării, a fost programată vineri. Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16:00). În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Cine promovează examenul

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulative: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probele scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Elevii care nu vor promova examenul de bacalaureat în sesiunea de vară se vor putea înscrie în cea de-a doua sesiune. Mai exact, înscrierile se vor desfășura în perioada 11-14 iulie 2017. Primele rezultate vor fi publicate în data de 1 septembrie 2017, iar candidații vor putea să depună contestații în seara acelei zile. Rezolvarea contestațiilor se va desfășura în perioada 2-5 septembrie 2017, iar afișarea rezultatelor finale se va face pe 6 septembrie 2017.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Referitor la probele sesiunii de toamnă a examenului, acestea se vor desfășura după cum urmează: 21 august 2017: limba și literatura română – proba Ea) – probă scrisă; 22 august 2017: limba și literatura maternă – proba Eb) – probă scrisă; 23 august 2017: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – probă scrisă; 24 august 2017: proba obligatorie a profilului – proba Ed) – probă scrisă; 25, 28 august 2017: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A; 28 august 2017: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B; 29-30 august 2017: Evaluarea competențelor digitale – proba D; 30-31 august 2017: evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Trei au căzut la română

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Cine fraudează, nu va putea susține examenul în următoarele două sesiuni. Până în prezent, 3 candidați din Neamț au fost eliminați din BAC, la examenul scris susținut la limba și literatura română.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Candidații care fraudează sau încearcă să fraudeze examenul nici nu vor avea posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, după cum se arată în ordinul de ministru.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Pentru a reduce cât mai mult încercările de fraudare, sălile de examen sunt dotate cu camere de supraveghere audio-video. Totodată, elevii nu vor avea voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe sau poșete, iar cei care refuză să lase aceste obiecte în sala de depozitare nu vor fi primiți în examen. De asemenea, se interzice candidaților să aibă asupra lor, ori în băncile în care sunt așezați în sala de examen, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, telefoane mobile, căști audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare ori care permite conectarea la internet/rețelele de socializare.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Probele scrise ale examenului de Bacalaureat au debutat luni, cu proba la limba și literatura română, la care au participat 3.349 de liceeni din Neamț, dintre care 696 au susținut proba la profilul uman, informează Inspectoratul Școlar Neamț.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Prima probă s-a desfășurat în condiții de temperaturi crescute spre caniculă, dar Ministerul Educației a clarificat problema, transmițând în teritoriu ca acolo unde este cazul să se asigure ventilația corespunzătoare, apă potabilă pentru membrii comisiilor, dar și pentru elevi, precum și asistență medicală permanentă la centrele de examen.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Examene în 12 centre

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Elevii nemțeni au avut la dispoziție 12 centre de examen și o subcomisie, iar 116 elevi au absentat.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Subiectele primite la profilul uman au fost un eseu de 600-900 de cuvinte în care să fie prezentată relația dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda, un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre utilitatea activităților extrașcolare în educația cinematografică și o poezie de Ion Voinea cu nouă cerințe.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO La profilul real, candidații au avut o poezie de Adrian Maniu cu cele nouă cerințe, un text tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul comunicării în reușita unui proiect de echipă și un eseu de 600-900 cuvinte în care să se prezinte particularități de construcție a unui personaj dintr-un text narativ de Ioan Slavici ori Liviu Rebreanu.

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Dintre candidați, 3 elevi au fost surprinși având asupra lor aparatură electronică și au fost eliminați definitiv. Cei trei elevi au fost programați pentru proba scrisă la centrele de examen de la Colegiul Tehnic „Danubiana“ Roman, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“ Piatra Neamț și la Colegiul Tehnic Forestier Piatra Neamț. 

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Care au fost interdicțiile

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Potrivit regulamentului, este interzisă prezența la acest examen cu obiecte gen telefoane mobile, cărți, memoratoare, căști audio, rezumate, ciorne etc. Acestea trebuie lăsate de candidat într-o sală specială înainte de a intra în sala de examen. Cei care sunt surprinși încălcând regulile sunt automat eliminați din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Încălcarea regulilor este considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen“, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. 

REZULTATE BAC 2017 NEAMȚ EDU.RO Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat, iar calculul celor două sesiuni la care candidații „eliminați din examen“ nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat. Înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a examenului de bacalaureat și le solicita să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise în sala de examen. Apoi, fiecare candidat semnează un proces-verbal cu aceste prevederi și cu mențiunea că știu consecințele încălcării regulilor.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close