Antena 3 Actualitate Educație REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO. Notele la BACALAUREAT 2017 pentru fiecare școală din județ

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO. Notele la BACALAUREAT 2017 pentru fiecare școală din județ

05 Iul 2017   •   09:15
REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO. Notele la BACALAUREAT 2017 pentru fiecare școală din județ

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Istoria le-a venit de hac multora dintre absolvenții profilului uman prezenți la a doua probă scrisă a examenului de BACALAUREAT 2017.  REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO. Cei de la real s-au lăudat că matematica le-a căzut numai bine. REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO. Notele vor fi afișate pe bacalaureat.edu.ro. 

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Peste o sută de absenți

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Peste 2.500 de elevi din județ au fost așteptați la cea de-a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat, cea obligatorie a profilului. Din păcate, nu toți s-au prezentat, 121 alegând o altă preocupare, mai puțin legată de obținerea diplomei, scrie Monitorul de Vaslui.

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Surprinzător, istoria a dat mari bătăi de cap celor de la uman, majoritatea elevilor susținând că subiectele au fost de o dificultate peste medie. Primul subiect a fost „Revoluția de la 1848 și comitetul revoluționar”, iar cel de-al doilea a cerut argumentarea, printr-un fapt istoric, a participării României la criza orientală.

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Probleme la istorie

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO ”Niciodată nu s-a dat ceva așa de complex. Au acoperit aproape toată istoria, pe chestiuni de nișă, care țin de studiul aprofundat. Eu m-am descurcat pentru că sunt pasionat de istorie, dar colegii de nivel mediu nu știu dacă vor lua note de trecere. Cei mai slăbuți pică sută la sută examenul”, ne-a spus unul dintre candidații de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu”.

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO În schimb, atât profesorii, cât și elevii de la liceele cu profil real au căzut de acord că subiectele de la matematică au fost foarte ușoare.

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Vineri a fost programată proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele.

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Cum a fost la primul examen

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Prima sesiune a examenului de bacalaureat a început cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În județul nostru, s-au înscris 2.380 de candidați, evaluați timp de două zile în 20 de centre. Potrivit inspectorului școlar general, Gabriela Plăcintă, prima probă s-a desfășurat fără probleme de organizare și nu au fost situații de eliminare din examen pentru fraudă.

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO La liceele din județ a fost forfotă marți, când s-a dat startul examenului maturității. Absolvenții de liceu susțin din 6 iunie și până pe 16 iunie probele orale, urmând ca apoi să dea testările scrise. La nivel de județ s-au înscris 2.680 de elevi, din care 300 sunt restanțieri din anii trecuți.

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Prima probă a bacalaureatului din acest an – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – s-a desfășurat pe durata a două zile în centrele cu mulți candidați sau doar pentru câteva ore acolo unde numărul absolvenților de liceu a fost foarte mic. Au fost în total 2.380 de candidați, repartizați în 20 de centre.

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Emoții mare și așteptare

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Cei care așteptau să susțină examenul au spus că au emoții.
„Aștept să intru. Am emoții. Sper să fie bine. Am auzit că sunt subiecte ușoare, cum ar fi să identificăm tipul textului, să identificăm emițătorul, să facem un mic discurs sau un text argumentativ“, a spus o candidată de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Odată ieșiți din sală, mulți dintre candidați se gândeau deja la următoarele probe.„Nu am avut emoții. Am emoții pentru proba de engleză și probele scrise, chiar dacă media de la bacalaureat nu mă va ajuta foarte mult în etapele următoare pentru că eu optez pentru medicină“, a menționat un candidat.
La această probă, candidații nu primesc note, ci li se va stabili nivelul de competență: începător, mediu (cunoștințe minime de comunicare), avansat (câteva dificultăți de comunicare) și experimentat. Chiar dacă nu contează pentru media finală de la bacalaureat, participarea la probele orale este obligatorie, iar candidații care nu sunt prezenți nu pot promova examenul.

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Cum a fost la competențe digitale

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Proba de evaluare a competențelor digitale a fost programată pentru zilele de 9, 12 și 13 iunie, urmând ca între 14-16 iunie să se desfășoare evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO “Estimez că 70% dintre candidați vor obține nivelul maxim de competență la prima probă. Până în prezent, nu am avut probleme de organizare și nici cazuri de fraudă. Reamintesc că și în acest an bacalaureatul este monitorizat video. Cei care sunt prinși copiind sau cu materiale nepermise asupra lor vor fi eliminați din examen. În acest caz, probele promovate anterior nu vor fi recunoscute, iar candidatul va putea susține din nou bacalaureatul abia după alte două sesiuni”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspector școlar general.
Probele scrise încep pe 26 iunie, cu limba și literatura română, pe care o susțin toți candidații, indiferent de profilul absolvit, subiectele fiind însă diferențiate, pentru uman, respectiv real. Pe 28 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, matematică pentru real și istorie pentru uman. Ca și în anii precedenți, la matematică vor fi mai multe tipuri de subiecte, în funcție de specializarea absolvită, matematică-informatică, pedagogic sau tehnologic.
Ultima probă se desfășoară pe 30 iunie. Este vorba despre cea la alegere a profilului și specializării: fizică, chimie, biologie sau informatică pentru real, geografie, filosofie, logică și argumentare, economie, psihologie sau sociologie pentru uman.

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Se afișează rezultatele

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Primele rezultate vor fi afișate pe 5 iulie, în aceeași zi, în intervalul orar 16-20, candidații nemulțumiți având posibilitatea să depună contestații. Acestea vor fi soluționate în intervalul 6-9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 10 iulie.

REZULTATE BAC 2017 VASLUI EDU.RO Pentru a promova bacalaureatul, candidații trebuie să obțină minimum 5 la fiecare dintre probele scrise, însă media generală trebuie să fie de minimum 6. Candidații care nu vor reuși să promoveze sunt așteptați în cea de-a doua sesiune, programată între 21 august – 1 septembrie.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close