Antena 3 Actualitate Educație REZULTATE BAC 2018 EDU.RO. Au apărut primele rezultate la BACALAUREAT 2018

REZULTATE BAC 2018 EDU.RO. Au apărut primele rezultate la BACALAUREAT 2018

04 Iul 2018   •   12:33
REZULTATE BAC 2018 EDU.RO. Au apărut primele rezultate la BACALAUREAT 2018

Rata de promovare la examenul de bacalaureat, incluzând şi elevii care au provenit din promoţiile anterioare, este de 67,7%, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale. 

Potrivit sursei citate, rata de promovare (înainte de contestaţii) înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2017-2018 şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune este de 72,7%. 

"Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi", precizează MEN. 

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat în judeţele Cluj (81,14%), Iaşi (80,27%) şi Brăila (77,13%). Rata de promovare în Capitală este de 72,86%. 

Potrivit sursei citate, s-au înregistrat 104 medii de 10. 

"Din totalul celor 136.866 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 123.615 candidaţi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 117 candidaţi. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului", arată MEN. 

Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. 

MEN menţionează că ratele finale de promovare în anii precedenţi au fost de 71,4% în 2017, 66,7% în 2016, 66,4% în 2015 şi 59,3% în 2014. 

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afişate miercuri la ora 10,30, atât la centrele de examen, cât şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. 

Contestaţiile pot fi depuse tot miercuri, între orele 12,00 şi 16,00, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice luni, 9 iulie. 

REZULTATE BACALAUREAT 2018. Primele note la BAC 2018 au apărut pe antena3.ro și pe bacalaureat.edu.ro. După ora 12.00 pot fi depuse și contestațiile la BAC 2018.

REZULTATE BACALAUREAT 2018 De ce nu mai pot modificate notele după contestații

Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate la aliniatul (1), nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.

Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menţionată la alin. (1) şi (2), nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Comisiile de bacalaureat din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după caz, media generală de bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.

Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.

Pentru candidaţii proveniţi de la alte licee decât cel în care este organizat centrul de examen, comisia de examen întocmeşte extrase din catalog, care cuprind situaţia lor la examen şi le transmit liceelor respective, în vederea completării diplomelor de bacalaureat.

În cazul nepromovării examenului de bacalaureat, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute conform art.41, alin. (1) lit. A, B, C şi D, respectiv rezultatele la probele scrise prevăzute la art.41, alin. (1) lit. E. care au fost promovate cu cel puţin nota 5.

REZULTATE BAC Cum a fost în 2017

REZULTATE BAC Rata de participare la ultima probă scrisă din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2017, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d), desfăşurată vineri, a fost de 95,85% (în uşoară creştere comparativ cu anul trecut - 95,45%). REZULTATE BAC . Primele rezultate vor fi afişate, miercuri, 5 iulie, până la ora 16.00, pe site-ul bacalaureat.edu.ro. REZULTATE BAC

REZULTATE BAC Au lipsit peste 5.000 de elevi

REZULTATE BAC potrivit unui comunicat al MEN, dintre cei 127.035 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline - Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie - s-au prezentat 121.765 de candidaţi. 

REZULTATE BAC Totodată, 5.233 de candidaţi au absentat, iar 37 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 

REZULTATE BAC  Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16,00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile (16,00 - 20,00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie. 

REZULTATE BAC Ploaie de absenți

REZULTATE BAC Peste 160 de absolvenţi de liceu din judeţul Iaşi au absentat de la ultima probă a examenului de Bacalaureat, cei mai mulţi dintre candidaţi preferând să susţină examenul la Geografie, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean. 

REZULTATE BAC Purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Sabina Manea, a declarat că pentru proba a treia a examenului de Bacalaureat s-au înscris 4.749 de absolvenţi de liceu, dintre care, vineri, au absentat 166. 

REZULTATE BAC 2017 "A fost o prezenţă de 96.5%, adică 4.583 candidaţi prezenţi. Niciun candidat nu a fost eliminat din sala de examen. Cei mai mulţi dintre candidaţi, 1.755, au optat să susţină proba la Geografie, 963 la Anatomia umană, 535 la Logică şi argumentare, 412 la Informatică şi TIC, 338 la Biologie. La polul opus se află 16 absolvenţi care au dorit să susţină examenul la Filosofie şi alţi 11 la Economie", a declarat pentru AGERPRES Sabina Manea. 

REZULTATE BAC  Conform sursei citate, primele rezultate vor fi afişate pe 5 iulie. 

REZULTATE BAC Au încercat să copieze

REZULTATE BAC Doi elevi din Prahova au fost eliminaţi, vineri, din ultima probă a primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, numărul total al celor eliminaţi în această sesiune ajungând la patru.

REZULTATE BAC  Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Aurel Graur, doi elevi, din Ploieşti şi Câmpina, care au care fost depistaţi având asupra lor telefoane mobile cu intenţia de a copia au fost eliminaţi din examen. 

REZULTATE BAC Alţi doi candidaţi din Prahova au fost eliminaţi în cursul acestei prime sesiuni a examenului de Bacalaureat, fiind vorba despre o tânără care a fost prinsă având căşti asupra ei şi o alta care a intrat cu telefonul în sala de examen, fiind observată în momentul predării lucrării. 

REZULTATE BAC I-a sunat telefonul mobil

REZULTATE BAC Un elev din judeţul Hunedoara care susţinea vineri ultima probă a Bacalaureatului a fost dat afară din examen după ce i-a sunat telefonul mobil pe care îl avea asupra lui, fapta sa fiind interzisă de regulament. 

REZULTATE BAC "Elevul a susţinut examenul la un centru din municipiul Hunedoara. El a intrat în examen cu telefonul mobil, ceea ce este interzis", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Hunedoara, Claudia Anca. 

REZULTATE BAC Un număr de 2.758 de absolvenţi de liceu din judeţul Hunedoara s-au înscris la ultima probă scrisă Bacalaureatului, iar 107 dintre ei au absentat la examen. 

REZULTATE BAC În judeţul Hunedoara, Bacalaureatul a fost organizat în 11 şcoli, grupate în 9 centre de examinare. 

REZULTATE BAC Primele rezultate vor fi afişate, miercuri, 5 iulie, până la ora 16.00. Eventualele contestaţii pot fi depuse, în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor deveni publice, în data de 10 iulie

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close