x close

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO. Notele la BAC 2017 pentru fiecare liceu din județ

05 Iul 2017   •   11:15
REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO. Notele la BAC 2017 pentru fiecare liceu din județ

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO. Absolvenţii de liceu din Brașov și din întreaga țară au susţinut miercurea trecută proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2017 – Matematica pentru cei de la profil real, tehnologic şi vocațional, Istoria pentru cei de la profil uman, scrie mytex.ro. REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO 2017 BRAȘOV EDU.RO. Notele vor fi afișate astăzi, până la ora 16.00 pe bacalaureat.edu.ro. REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO 2017 BRAȘOV EDU.RO

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO Anul acesta a fost mai ușor la mate

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO De regulă, matematica este proba la care se pică pe capete la Bacalaureat, însă candidaţii susţin că anul acesta au fost subiecte uşoare şi sigur vor lua note de promovare. Tinerii s-au plâns însă de subiectele la istorie, mai ales de eseu, despre care susțin că a fost extrem de interpretabil: despre statul român în perioada postbelică, cu cerinţe referitoare la stalinism, Războiul Rece şi comunismul din România. 

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, la proba de azi nu a fost niciun elev eliminat şi nu au fost înregistrate incidente de vreun fel. „La Istorie au fost prezenţi 790 de candidaţi şi au lipsit 16 candidaţi. La Matematică au fost prezenţi în săli 1.998 de candidaţi, iar alţi 57 au lipsit”, a explicat prof. Mirela Blemovici, inspector şcolar general al  IŞJ Braşov. 

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO Cum a fost la ultima probă

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO Vineri, candidaţii au susţinut proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor are loc în 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi se depun şi contestaţiile. Rezultatele finale, după corectarea contestaţiilor se afişează în 10 iulie.

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO Potrivit prof. Mirela Blemovici, inspector general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov şi preşedinta Comisiei judeţene de Bacalaureat, în cele 11 centre de examen din judeţ erau aşteptaţi astăzi aproape 3.000 de candidaţi, dar 56 dintre ei au absentat. „Nu s-a semnalat nici o disfuncţionalitate, dar am avut doi candidaţi eliminaţi pentru fraudă. Din câte spune colegul inspector de specialitate, subiectele au avut grad mediu de dificultate, cerinţele au fost clar formulate şi în aceste condiţii rezultatele ar trebui să fie bune, dacă au învăţat”, a spus prof. Blemovici.

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO Doi eliminați

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO Cei doi candidaţi eliminaţi aveau asupra lor obiecte interzise, pe care nu le-au predat la intrarea în sala de examen. Unul avea un telefon mobil, iar celălalt o cască pentru copiat. Ei vor mai putea încerca să-şi obţină diploma de Bacalaureat abia în toamna anului viitor.

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO Absolvenţii de liceu au susţinut acum o săptămână și jumătate prima probă scrisă a examenului de bacalaureat. La fel cum se întâmplă din 2013 încoace subiectele probei la Limba şi literatura română au fost diferenţiate. Acestea au fost structurate în trei părţi, fiecare valorând câte 30 de puncte, 10 puncte fiind cele din oficiu.

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO Ce subiecte au fost la real

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO Cei care au absolvit liceul pe filiera teoretică, profil real, pe filiera tehnologică şi filiera vocaţională - toate profilurile, mai puţin pedagogic au avut, la prima parte, de rezolvat nouă cerinţe formulate pe baza unui fragment din poezia „Alt cântec” scrisă de Adrian Maniu (text la prima vedere). 

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO La al doilea subiect, absolvenţii de liceu au avut de scris un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă, iar la ultima parte, care este cea mai dificilă, candidaţii au avut de redactat un eseu în care să caracterizeze un personaj dintr-un text narativ a lui Ioan Slavici sau al lui Liviu Rebreanu.

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO Cei de la filiera teoretică, profilul umanist, filiera vocaţională, profil pedagogic au primit tot un text la prima vedere, fragment dintr-o poezie scrisă de Ion Vinea, pe baza cărora au avut de rezolvat nouă cerinţe, iar la a doua parte, de redactat un text argumentativ de 150-300 de cuvinte în care să explice utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică.

REZULTATE BACALAUREAT 2017 BRAȘOV EDU.RO La partea a treia a examenului la limba română, absolvenţii au avut de prezentat relaţia dintre două personaje dintr-o operă scrisă de Marin Preda (evident, „Moromeţii”). 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati