Antena 3 Actualitate Educație REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. Acestea sunt rezultatele examenului de CAPACITATE din ALBA

REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. Acestea sunt rezultatele examenului de CAPACITATE din ALBA

26 Iun 2017   •   12:22
REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. Acestea sunt rezultatele examenului de CAPACITATE din ALBA

REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. Afişarea primelor rezultate este programată pentru 26 iunie, până la ora 16:00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în 30 iunie, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

Una dintre noutăţile acestui examen este că ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a, aşa cum era până acum.

Rezultatele vor fi aici, pe www.antena3.ro și pe evaluare.edu.ro

REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. Peste 2.400 de candidaţi din judeţul Alba sunt înscrişi la testările care contează pentru admiterea la liceu. Primele rezultate vor fi cunoscute în 26 iunie.

REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. Examenul începe la ora 9.00, iar sălile vor fi monitorizate video şi audio.

REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. Sunt înscrişi la examen 2.455 de elevi. În Alba, sunt 37 de centre de examen, iar lucrările vor fi corectate în alt judeţ.

REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. La Alba Iulia, de exemplu, centrele de examen vor fi organizate la următoarele unităţi şcolare: Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu”, Şcoala Gimnazială “Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş”, Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa”, Colegiul Tehnic “Apulum” şi Liceul cu Program Sportiv.

REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. Recomandări pentru elevi:

– să folosească stilouri sau pixuri cu cerneală albastră, orice alta culoare poate să ducă la anularea lucrării

– dacă greseşti, vei tăia fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală

– în timpul examenului, NU ai voie să comunici cu un alt coleg, să copiezi sau să transmiţi materiale care permit copiatul; dacă încalci aceasta regulă, vei fi eliminat din proba de examen şi vei primi nota 1 pe lucrare

– nu ai voie cu materiale din care să poţi copia, cum ar fi: manuale, dicţionare sau notiţe

în sala de examen sunt interzise ghiozdanele, rucsacurile, sacoşele sau poşetele, prin urmare trebuie să le laşi în sala de depozitare

– dacă vii cu telefonul mobil, îl poţi ţine în sală numai închis; căştile audio şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la Internet sunt interzise- – toate sălile de examen, sălile în care se multiplică subiectele sau cele în care se preiau, evaluează sau se depozitează lucrările scrise vor fi dotate cu camere de luat vederi

– lucrarea ta va fi corectată de către doi profesori evaluatori care lucrează în săli separate; profesorii sunt selectati din alte unităţi şcolare decât cele din care provin elevii arondaţi la centrul respectiv

– în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează media şi se trece pe lucrare ca notă finală, care este calculată ca medie aritmetică, cu doua zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi evaluatori.

REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţia celor implicaţi în Evaluarea Naţională, în vederea semnalării unor posibile disfuncţionalităţi în derularea acestui examen, linia TELVERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). 

REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. Potrivit unui comunicat al MEN, numărul 0800801100 va fi disponibil zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 8,00 - 16,00 (luni - joi) şi 8,00 - 14,00 (vineri). 

REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. Luni se desfăşoară prima probă scrisă - la Limba şi literatura română. 

REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, s-au înscris 144.890 de candidaţi (144.740 de candidaţi din seria curentă şi 150 din seria anterioară). Probele sunt organizate în 4.164 de centre. 

REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. Următoarea probă - la Matematică - va avea loc miercuri, 21 iunie. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă joi, 22 iunie. 

REZULTATE CAPACITATE 2017 EDU.RO ALBA. Afişarea primelor rezultate este programată în data de 26 iunie, până la ora 16,00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro. 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close