Antena 3 Actualitate Educație Rezultate Evaluare Națională 2018. Lista completă de pe Edu.ro

Rezultate Evaluare Națională 2018. Lista completă de pe Edu.ro

19 Iun 2018   •   12:36
Rezultate Evaluare Națională 2018. Lista completă de pe Edu.ro
Rezultate Evaluare Națională 2018. Ministerul Educației Naționale a publicat astăzi, în jurul orei 11.30, rezultatele de la Evaluarea Națională din acest an.
 
Inițial, în această dimineață, siteul edu.ro a avut probleme și nu a putut fi accesat din cauza numărului prea mare de utilzatori care încercau să intre în baza de date cu notele de la Evaluare.
 
Acum, notele obținute de elevi pot fi consultate pe siteul edu.ro. Pe acest site cei interesați găsesc lista candidaților ordonați după medie, precum și lista candidaților ordonați alfabetic. Nota obținută de un candidat poate fi găsit căutând după numele și prenumele elevului.

 

Rezultate Evaluare Națională 2018 – Contestațiile

 
Elevii care nu sunt mulțumiți de notele obținute la Evaluarea Națională pot depune contestație doar astăzi, în intervalul orar 14.00 – 19.00.
 
Ei trebuie să fie conștienți de faptul că reevaluarea lucrării poate duce la creșterea sau la scăderea notei inițiale. Din acest motiv, ei trebuie să semneze o declarație-tip prin care să arate că au luat la cunoștință acest fapt.
 

Rezultate Evaluare Națională 2018 – Vizualizarea lucrării

 
După finalizarea contestațiilor, candidatul major sau părinții / reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naționale vizualizarea lucrării propriului copil.
 
La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit în mod obligatoriu de un reprezentant legal sau de părinte.
 
Este important de știut că această vizualizare a lucrării reprezintă un drept al elevului, însă că ea nu poate duce la recorectarea lucrării sau la modificarea notei.
 
Notele definitive, de după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate sâmbătă, 23 iunie.


Rezultate Evaluare Națională 2018 – Subiectele de la Limba și literatura română

 
Evaluarea Națională a început luni, 11 iunie, când elevii de clasa a VIII-a au dat examen la Limba și literatura română.
 
1. La primul subiect de la proba de Română, elevilor le-a picat un fragment din textul „Inocenţii”, scris de autoarea Ioana Pârvulescu. Pornind de la acest text, ei au avut de rezolvat mai multe cerințe, ca de exemplu de redactat o compunere de minimum 150 de semne în care să demonstreze că textul aparține genului epic.
 
2. La al doilea subiect au primit un fragment din textul „Transilvania în goana trenului”, publicat în revista National Geographic Traveler și scris de Adina Brânciulescu. Elevii au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare ce a avut loc într-o cetate.
 

Rezultate Evaluare Națională 2018 – Subiectele de la Matematică

 
În data de 13 iunie, miercuri, elevii au dat examen de Matematică.
 
1. La primul subiect, elevii au avut de rezolvat exerciții cu mulțimi, exerciții de aritmetică și exerciții de geometrie cu un trapez și cu un paralelipiped dreptunghi.
 
2. La al doilea subiect au primit exerciții de geometrie, de aritmetică și cu funcții.
 
3. La al treilea subiect au avut de rezolvat probleme de geometrie cu un triunghi echilateral, cu un triunghi isoscel și cu o piramidă triunghiulară regulată.
 
Joi, în data de 14 iunie, elevii aparținând minorităților naționale au dat examen la limba maternă.
 

Rezultate Evaluare Națională 2018 – Admiterea la liceu

 
Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor de gimnaziu, V-VIII, (care are o pondere de 20%).
 
În funcție de medie și de opțiunile alese, elevii sunt repartizați computerizat la liceu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close