SIMULARE BACALAUREAT 2017 – proba la alegere a profilului şi specializării

17 Mar 2017   •   08:14
SIMULARE BACALAUREAT 2017 – proba la alegere a profilului şi specializării

SIMULARE BACALAUREAT 2017. Simulare Bacalaureat 2017 – proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii claselor a XI-a și a XII-a susțin, în perioada 13 – 17 martie, simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Rezultatele urmează să fie afișate în data de 31 martie.

SIMULARE BACALAUREAT 2017. Simularea continuă, pe 17 martie, cu proba la alegere a profilului şi specializării, adică la una din disciplinele: fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie. 

Luni, 13 martie, elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut simularea probei scrise la Limba română. 

Marți, 14 martie, a avut loc simularea probei scrise la Limba maternă. 

Joi, 16 martie, a adus proba obligatorie a profilului.

SIMULARE BACALAUREAT 2017. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii clasei a XII-a în anul şcolar 2016-2017 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

SIMULARE BACALAUREAT 2017. Notele obţinute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământul în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuate cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

SIMULARE BACALAUREAT 2017. Obiectivele simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susține la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

SIMULARE BACALAUREAT 2017. Examenele au loc în perioada 13-17 martie, iar rezultatele simulărilor vor fi afișate pe data de 31 martie.

Rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 și note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.

Simulare Bacalaureat 2017 – proba la alegere a profilului şi specializării. Calendar Simulare Bacalaureat 2017

Clasa a XI-a

13 martie: Limba şi literatura română – proba E) a)

14 martie: Limba şi literatura maternă – proba E) b)

16 martie: proba obligatorie a profilului – proba E) c)

31 martie: afişarea rezultatelor

Clasa a XII-a

13 martie: Limba şi literatura română – proba E) a)

14 martie: Limba şi literatura maternă – proba E) b)

16 martie: proba obligatorie a profilului – proba E) c)

17 martie: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d)

31 martie: afişarea rezultatelor.

Parteneri
x close