x close

SUBIECTE ISTORIE BAC 2019. Cum se corectează lucrările elevilor la BAC

de S.T.    |    03 Iul 2019   •   07:11
SUBIECTE ISTORIE BAC 2019. Cum se corectează lucrările elevilor la BAC 534

SUBIECTE ISTORIE BAC 2019. Absolvenții de liceu susțin miercuri examenele la Matematică și la Istorie, în cadrul Bacalaureatului. 

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori. În cazul în care notele acordate de aceștia au o diferență de cel mult un punct, atunci se calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.

SUBIECTE ISTORIE BAC 2019. În cazul în care diferența dintre cele două note acordate de profesori este mai mare de 1 punct, atunci:
– preşedintele comisiei nominalizează alţi doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării;
– după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare din cei patru evaluatori se trec pe lucrare şi se semnează de către evaluatori;
– preşedintele comisiei calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare şi semnează.

SUBIECTE ISTORIE BAC 2019. La contestații, se respectă procedura de mai sus. În cazul în care, la final, se constată o diferenţă de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota inițială luată de elev la BAC şi nota obținută la contestaţii, atunci “lucrarea se resecretizează şi este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori”, prevede ordinul citat.

SUBIECTE ISTORIE BAC 2019. Nota finală este calculată la fel ca mai sus, scrie edupedu.ro.

Citeşte mai multe despre:

lucrari bac subiecte BAC examen
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati